Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και πρόστιμο 120.000 ευρώ στο ζεύγος Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών (εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα) και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για το 2009.



Επιπλέον το δικαστήριο επιδίκασε και χρηματική αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης στο ελληνικό Δημόσιο το οποίο είχε παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στο δικαστήριο, ύψους 20.000 ευρώ για τον κάθε κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του ζεύγους το οποίο παρέστη δια των πληρεξουσίων δικηγόρων του, έκρινε τους κυρίους Παπαντωνίου και Κουράκου ενόχους για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες κρίνοντας ότι με πρόθεση απέκρυψαν την κατάθεση του 1,3 εκατ. ευρώ της κυρίας Κουράκου στην HSBC.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε από έδρας ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης του επίμαχου ποσού και πως ο κ. Παπαντωνίου γνώριζε εξαρχής την επίμαχη κατάθεση. «Υπήρξε μακρά και συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης του ποσού», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της έδρας, ενώ οι δικηγόροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού ζήτησαν την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών, αυτών του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, τα οποία όμως απορρίφθηκαν.

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν την ίδια κατηγορία και σε βαθμό κακουργήματος για το έτος 2010 καθώς μετά την αλλαγή του νόμου η ανακριβής δήλωση πόθεν έσχες για ένα συγκεκριμένο ποσό και πάνω είναι κακούργημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com