Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ολα τα νέα μέτρα που έρχονται τις επόμενες εβδομάδες

Αναβολή για αργότερα, με τη συναίνεση των δανειστών, φαίνεται ότι παίρνουν μια σειρά από μέτρα μετά τους κυβερνητικούς τριγμους που έφερε η ψήφιση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων.



Φάινεται ότι υπήρξε συμφωνία με τους δανειστές να υπάρξει ένα είδος παγώματος επιπλέον φόρων μέσα στο 2015 και έτσι κάποιοι φόροι παίρνουν αναβολή για αργότερα, όμως οι δανειστές απαιτούν μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ που θα πρέπει άμεσα να βρεθούν.

Για αργότερα αναβάλλουν τον διπλασιασμό του φόρου των αγροτών, την ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς στη φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, αλλά και στην αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των ενοικίων.
Υπάρχουν μέτρα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ όμως που πρέπει να περάσουν μέσα στο επόμενο διάστημα και αυτά δεν είναι άλλα από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα φέρει νέες μειώσεις μισθών σε μεγάλο μέρος των εργαζόμενων, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η ανεξαρτητοποίηση της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων αλλά και μια σειρά μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Ασφαλιστικό, εργασιακό, νέα φορολογική μεταρρύθμιση και σειρά άλλων μέτρων περιλαμβάνονται στην επόμενη φάση του μνημονίου, μετά την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ( ESM ) των 10 + 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Σύμφωνα με τη Real, στη φορολογική μεταρρύθμιση προβλέπεται:
• Η θέσπιση κλιμακωτής φορολογικής κλίμακας για τα ενοίκια η οποία αναμένεται να αποφέρει πρόσθετα έσοδα 142 εκατ. ευρώ.

• Η ενσωμάτωση του τέλους αλληλεγγύης στις φορολογικές κλίμακες που θα αυξήσει την φορολογική επιβάρυνση την επόμενη χρονιά.

• Η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των αγροτών με στόχο πρόσθετα έσοδα 32 εκατομμυρίων ευρώ.

• Νέα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και τη μείωση κατά 50% του κονδυλίου που θα διατεθεί από τα 210 εκατ. ευρώ πέρσι στα 110 εκατ. ευρώ.

Το φορολογικό νομοσχέδιο με τα περισσότερα από τα παραπάνω μέτρα αναμένεται να έρθει στη Βουλή το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σε αυτό σχεδιάζεται:

• Η στρατηγική για την αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος.

• Η οικειοθελή αποκάλυψη μη δηλωμένων εισοδημάτων.

Η δεύτερη «δόση» της φορολογικής μεταρρύθμισης θα περιλαμβάνει την αλλαγή της κλίμακας φορολογίας για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.

Τα σημαντικότερα μέτρα που περιλαμβάνει το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων είναι σύμφωνα με την Καθημερινή:

1. Οι παρεμβάσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα που προβλέπονται στο Μνημόνιο για τον Δεκέμβριο.

2. Η ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

3. Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

4. Το ζήτημα των δημοπρασιών ηλεκτρικής ισχύος (ΝΟΜΕ), μέσω των οποίων η ΔΕΗ θα πρέπει να μειώσει το μερίδιό της στη λιανική και χονδρική αγορά κατά 25% μέχρι το 2018 και κατά 50% μέχρι το 2020.

5. Η ψήφιση του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.

6. Η δημιουργία της ομάδας δράσεις που θα αναλάβει να διαμορφώσει το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

7. Η δημιουργία της νέας Γραμματείας Εσόδων που θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη.

8. Η έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία.

9. Η προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες στα επίπεδα του clawback.

10. Η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ μέσω των δύο εργαλειοθηκών του για τις αγορές προϊόντων. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δύσκολα θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com