Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

153 «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Με απώλειες πέρασε τελικά η κυβέρνηση το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που είχαν θέσει ως όρο οι δανειστές για να εκταμιευθούν οι δόσεις των 2 δισ. ευρώ.



Απών ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, ενώ καταψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.

«Ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση (137 ψήφοι) όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη με αίτημα του ΚΚΕ, η Δημοκρτική Συμπράταξη υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 18 και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ το Ποτάμι υπερψήφισε τα άρθρα 1,11 και 16 και καταψήφισε τα άλλα.

Αμέσως διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παναγούλης.
«Σεισμός» στην κυβέρνηση - Διεγράφησαν οι Στ. Παναγούλης και Ν. Νικολόπουλος

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, τον Νίκο Νικολόπουλο, μετά την στάση του στην αποψινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Την σχετική επιστολή του κ. Καμμένου προς τον πρόεδρο της Βουλής, ανέγνωσε από την έδρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.
«Σεισμός» στην κυβέρνηση - Διεγράφησαν οι Στ. Παναγούλης και Ν. Νικολόπουλος

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Καμμένος ανέφερε:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας δηλώνω ότι ο βουλευτής Νικολόπουλος Νικόλαος του Ιωάννη από σήμερα 19 Νοεμβρίου 2015 δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία».

«Υπακούοντας στις αντιδράσεις των πολιτών αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντας τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής», ανέφερε λίγο νωρίτερα σε επιστολή του ο κ. Παναγούλης και συνεχίζει ότι προχώρησε στην απόφαση αυτή, κρίνοντας ότι "δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης" και σημειώνει ότι "θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπεια και τα χαμένα του δικαιώματα".

Ουδείς μπορούσε να προβλέψει μετά βεβαιότητας τί θα γίνει στην ψηφοφορία παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι υπουργοί έκαναν διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής και άλλαξαν τόσο τον φόρο για το κρασί (θα επιβληθεί το 50% της αύξησης που είχε ανακοινωθεί, ήτοι 15 λεπτά του ευρώ ανά μπουκάλι) όσο και στην προστασία της κατοικίας.

Η πρώτη «βόμβα» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε με την παραίτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη – μετά από απαίτηση Τσίπρα να παραδώσει την βουλευτική του έδρα. Ακολούθησε η δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου ότι δεν θα ψηφίσει τους πλειστηριασμούς, η απαίτηση του Πάνου Καμμένου να παραιτηθεί και να παραδώσει επίσης την έδρα και η ανταπάντηση Νικολόπουλου ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί ούτε να παραδώσει την έδρα, επιμένοντας στην στάση της καταψήφισης.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έρθει στη Βουλή και το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, επί του οποίου θα ληφθούν αποφάσεις την Τρίτη, στο ΚΥΣΟΙΠ, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την δίωρη συνάντησή του με την Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com