Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

«Πράσινο» φως από το Euro Working Group για την εκταμίευση των 10+2 δισ. ευρώ

Συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των χωρών της Eυρωζώνης για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών διαπιστώθηκε στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup (Euro Working Group) στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα από την ελληνική βουλή.



"Ευρεία συμφωνία" επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του σημερινού EuroWorking Group σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης.

Οι ίδιες πηγές βεβαίωναν ότι ως αύριο το απόγευμα θα έχουν διευκρινιστεί και κάποιες λεπτομέρειες που απέμειναν.

Η "έκθεση συμμόρφωσης" των θεσμών, η οποία σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές ήταν θετική, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. και της μεταφοράς των αναγκαίων, για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, κεφαλαίων στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com