Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ακυρώθηκε η απόφαση της πρώην ΓΓΔ Κ. Σαββαΐδου για επανέλεγχο προστίμου 78 εκατ. ευρώ σε εταιρεία

Ακυρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της πρώην Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου για επανέλεγχο του προστίμου των 78 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Gennet. ΑΕ, με απόφαση του Ιωάννη Μπάκα οποίος έχει ορισθεί ως αναπληρωτής της κ. Σαββαΐδου για το χρονικό διάστημα από τη λήξη της θητείας της, μέχρι τον διορισμό του διαδόχου της.



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μπάκας επικαλούμενος νομικές διατάξεις, αναφέρει στην απόφασή του πως ο επανέλεγχος αυτός δεν έπρεπε να διαταχθεί από την κ.Σαββαΐδου.

Η κ. Σαββαΐδου παύθηκε από τα καθήκοντα της με κυβερνητική απόφαση εξαιτίας αυτής της υπόθεσης και η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία, κατηγορία που απαγγέλθηκε σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η δικογραφία σε βάρος της κ. Σαββαΐδου , σχηματίστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από διαδικτυακό δημοσίευμα τον περασμένο Αύγουστο, το οποίο αναφέρονταν σε εμπλοκή της κ. Σαββαΐδου στο θέμα του προστίμου, το οποίο ουσιαστικά με την εντολή για επανέλεγχο δεν έχει καταστεί απαιτητό. Στο δημοσίευμα αναφερόταν επίσης πως για την συγκεκριμένη εταιρεία εκκρεμεί δικογραφία που αφορά κατηγορία τοκογλυφίας, καθώς φέρεται να δάνειζε άλλη εταιρεία με υπέρογκα επιτόκια.

Η κ. Σαββαΐδου παρέδωσε στους εισαγγελείς υπόμνημα στο οποίο αρνήθηκε οποιαδήποτε ποινική ευθύνη της στην υπόθεση του επίμαχου προστίμου.

Η επίμαχη απόφαση της κ. Σαββαΐδου ελήφθη το 2014 και αφορούσε την επανεξέταση φορολογικού προστίμου 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Έτσι με την απόφαση αυτή ουσιαστικά η είσπραξη του "πάγωσε" επ' αόριστον, καθώς 2,5 χρόνια μετά ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα. Στην κ. Σαββαΐδου αποδίδεται ότι ανέσυρε μια κατατεθείσα από το 2013 αίτηση της εταιρείας και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος. Μάλιστα φέρεται να υπήρξαν αρνητικές εισηγήσεις από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα που ζητούσαν να απορριφθεί το αίτημα. Σύμφωνα με την κατηγορία που βαρύνει την κ. Σαββαΐδου «η πράξη της αυτή απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου προστίμου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com