Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μειώνεται στο μισό ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί

Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί στο μισό σε σχέση με την αρχική διάταξη του νομοσχεδίου, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής.



Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα μειωθεί από 40 λεπτά το λίτρο που προβλεπόταν αρχικά στα 20 λεπτά το λίτρο. Η τροποποίηση αυτή, προσέθεσε, μειώνει στο μισό και την επιβάρυνση ανά φιάλη ( των 750 ml) στα 15 λεπτά από 30 λεπτά.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αφορά και τα εισαγόμενα κρασιά που καταναλώνονται στη χώρα, ενώ δεν θα αφορά τα εξαγόμενα ελληνικά κρασιά.

Η αποψινή βελτιωτική τροποποίηση, έρχεται σε συνέχεια των επιφυλάξεων που έχουν εκφραστεί και στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι το μέτρο στην αρχική του μορφή θα αποδεικνυόταν ένα προβληματικό μέτρο σε μια φάση που καταβάλλεται προσπάθεια να ενισχυθεί η παραγωγή του ελληνικού οίνου.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει φόρο στο κρασί - στο πλαίσιο των ισοδύναμων για την κατάργηση του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση - είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ένθεν και ένθεν, με ορισμένους βουλευτές της κυβέρνησης να προειδοποιούν ότι θα καταψηφίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την ανακοίνωση προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη κορυφής με τους Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να βρεθεί λύση για την διάταξη που φέρνει ειδικό φόρο στο κρασί και να αντιμετωπιστούν οι σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας.

Η σύσκεψη έγινε στην σκιά της παραίτησης του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη που έχει προκαλέσει έντονη κατήφεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά και του γενικότερου κλίματος που προοιωνίζει νέες διαφοροποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα τροποποιήσεις στον φόρο στο κρασί για να καμφθούν οι ενστάσεις των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Λίγα λεπτά μετά ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε τη μείωση του φόρου στο μισό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com