Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Εκτός της λίστας με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση του 1 δισ. οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών και των ενοικίων

Τρία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών, τα οποία είναι η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των αγροτών, η νέα φορολογική κλίμακα των ενοικίων και η ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, μετατίθενται χρονικά, το πιθανότερο, για το επόμενο έτος.



Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι τα τρία αυτά θέματα δεν θα περιλαμβάνονται στη λίστα των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας, που απομένει από τη δόση των 3 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το Euroworking Group, στη συνεδρίασή του το Σάββατο, έκρινε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την ελληνική κυβέρνηση η πρώτη λίστα των προαπαιτούμενων που είχε συνδεθεί με τα πρώτα 2 δισ. ευρώ της δόσης προς τη χώρα μας. Και έτσι σήμερα ο ESM αναμένεται να αποφασίσει την εκταμίευση του ποσού αυτού μαζί με το μέρος των κεφαλαίων από τα 10 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς αλλά σύμφωνα τις πληροφορίες η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει εξασφαλίσει παράταση για τα τρία αυτά θέματα. Ωστόσο, στη δεύτερη αυτή λίστα των προαπαιτούμενων θα περιλαμβάνονται θέματα που έχουν σχέση με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τον ΑΔΜΗΕ, την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο.

Ειδικά για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο υπάρχει ρητή αναφορά στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή. Όπως αναφέρεται, η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων θα πραγματοποιείται ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης και η ένταξη τους στα μισθολογικά κλιμάκια θα καθορίζεται ανάλογα με τον χρόνο υπηρεσίας και τα τυπικά τους προσόντα ή την κατοχή θέσης ευθύνης.

«Προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποσυμπίεση σε όλο το μισθολογικό φάσμα, η μισθολογική εξέλιξη συντελείται με διαφορετικό τρόπο στις υπάρχουσες κατηγορίες των υπαλλήλων, ενισχύονται τα επιδόματα θέσης ευθύνης αλλά και η διασύνδεση ενός μέρους των αποδοχών του υπαλλήλου με την περιγραφή των καθηκόντων κάθε θέσης εργασίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μέσα στο τρέχον έτος, θα έλθουν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και για το Περιουσιολόγιο.

Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα δοθεί η τελευταία δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν εισοδήματα που έχουν στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό και δεν έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις. Σημείωσε πως οι συντελεστές δεν θα πολύ μεγάλοι, ούτε και χαριστικοί, με στόχο να προσελκυστούν εισοδήματα και εξήγησε ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία γιατί, με βάση το περιουσιολόγιο όταν θα εντοπίζονται εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί θα δεσμεύονται, θα ξεκινά φορολογικός έλεγχος και θα αποδίδονται στον κάτοχο όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και εφόσον δικαιολογούνται από τα εισοδήματα του. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο «μια βέρα ή ένα δακτυλίδι της γιαγιάς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com