Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ερχονται ραβασάκια της εφορίας σε περισσότερους από 500.000 φορολογούμενους

Ραντεβού με την εφορία θα έχουν όλοι όσοι είχαν μπει στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις και η οποία άλλαξε.



Οι εφοριακοί θα στείλουν σε περισσότερους από 500 χιλιάδες φορολογούμενους ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια με τα οποία θα καλούν τους πολίτες να πληρώνουν πλέουν περισσότερα το μήνα καθώς το επιτόκιο έχει διαφοροποιηθεί.

Παρά το γεγονός δηλαδή ότι η ρύθμιση που είχε πριν μερικούς μήνες ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή και είχαν σπεύσει πολλοί να ενταχθούν πιστεύοντας ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν με χαμηλό επιτόκιο, τώρα θα πρέπει να βρουν περισσότερα χρήματα.

Περισσότεροι από 500.000 οφειλέτες, έχουν υποστεί ήδη αύξηση της δόσης τους λόγω της αναπροσαρμογής του επιτοκίου από τρεις έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Οι περισσότεροι είναι αυτοί που χρωστούν λιγότερα από 5.000 ευρώ και αυτοί θα φορτωθούν έως και 250 ευρώ τον χρόνο αφού το επιτόκιο, από μηδενικό που ήταν μέχρι τώρα αναμορφώνεται στο 5%. Για τους υπόλοιπους που χρωστούν πάνω από .5000 ευρώ, το επιτόκιο αυξάνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, επειδή τα ποσά είναι μεγάλα, η επιβάρυνση θα είναι πολύ σημαντική. Στα 10.000 ευρώ, η επιβάρυνση φτάνει στα 200 ευρώ τον χρόνο και στα 100.000 ευρώ τα 2000 ευρώ τον χρόνο.

Το… ραβασάκι της εφορίας αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι το ποσό της δόσης της ανωτέρω ρύθμισής σας έχει τροποποιηθεί σε εφαρμογή του νόμου 4336/2015. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε πριν από την πληρωμή για το νέο ποσό δόσης από την εφαρμογή προσωποποιημένη πληροφόρηση,. Επιλογή στοιχεία ρύθμισης Taxisnet. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνεται μέσω πάγιας εντολής σε τράπεζα θα πρέπει να ενημερώσετε σχετικά την τράπεζά σας».

Αυτό είναι και το πρώτο χτύπημα στους οφειλέτες των 100 δόσεων καθώς οι αυξημένες δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν για πρώτη φορά στο τέλος του μήνα. Από τις 15 Δεκεμβρίου, θα ενεργοποιηθεί η διάταξη για την υποχρεωτική καταβολή των τρεχουσών εισφορών που ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Έτσι, όλες οι υποχρεώσεις που πρέπει να εξοφληθούν έως το τέλος του έτους (κυρίως τα τέλη κυκλοφορίας, ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος νομικών προσώπων κλπ) θα πρέπει να καταβληθούν το αργότερο μέσα σε 30 ημέρες από την προθεσμία (δηλαδή μέχρι τέλος Ιανουαρίου) καθώς σε διαφορετική περίπτωση η ρύθμιση θα χαθεί αυτόματα και θα αναβιώσουν όλες οι προσαυξήσεις που διαγράφηκαν αλλά και τα πρόστιμα ενώ θα αναβιώσει ο κίνδυνος των κατασχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com