Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Τα Windows έκλεισαν τα ...30

Τα 30στά “γενέθλια” τους γιορτάζουν τα Windows, το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Microsoft, η πρώτη έκδοση του οποίου κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου 1985 με την αμερικανική εταιρεία να μην περιμένει ότι θα έφθανε να είναι εγκατεστημένο σε εκατοντάδες εκατομμύρια προσωπικούς υπολογιστές παγκοσμίως.



Τα Windows 1.0 ήταν η πρώτη προσπάθεια της Microsoft να παρουσιάσει ένα λειτουργικό σύστημα που αξιοποιούσε τις δυνατότητες του ποντικιού, ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξε η Apple. Η Microsoft είχε τότε το MS-DOS, το οποίο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές με την πρώτη έκδοση των Windows να μην καταφέρνουν και πολλά πράγματα.

Ακολούθησαν το 1987 τα Windows 2.0 αλλά χρειάστηκε να φθάσουμε στο 1990 και στα Windows 3.0 προκειμένου οι χρήστες προσωπικών υπολογιστών να αρχίσουν να λαμβάνουν υπόψη τους τα “παράθυρα” της Microsoft.

Η “έκρηξη” ήλθε το 1995 με τα Windows 95, ένα σύγχρονο για την εποχή του λειτουργικό σύστημα, για τα οποία το ενδιαφέρον ήταν τέτοιο ώστε υπήρχαν τεράστιες ουρές έξω από τα καταστήματα πληροφορικής σε πολλές πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Microsoft παρουσίασε ουκ ολίγες εκδόσεις τα τελευταία 20 χρόνια -με καλύτερες πιθανότατα τα Windows XP και τα Windows 7- μέχρι να φθάσουμε στα σημερινά Windows 10. Η διαφορά σε σχέση με το όχι πολύ μακρινό παρελθόν είναι πως πλέον τα Windows δεν είναι το λειτουργικό σύστημα στη συντριπτική πλειοψηφία των υπολογιστικών συσκευών, καθώς τα smartphones και τα tablets έχουν ξεπεράσει σε δημοτικότητα τους προσωπικούς υπολογιστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com