Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Σκηνικό διάσπασης στη Νέα Δημοκρατία


Σκηνικό εμφυλίου πολέμου με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Δημοκρατία, μετά την αναβολή των εκλογών λόγω... τεχνικών προβλημάτων.




Ολα τα κορυφαία στελέχη εξαπέλυσαν βολές εκατέροθεν, οι αλληλοκατηγορίες είναι συνεχείς ενώ οι περισσότεροι ζητούν να «πέσουν κεφάλια», δείχνοντας προς την πλευρά του Β. Μεϊμαράκη αλλά και του Α. Παπαμιμίκου.

Σε νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΔ θα καταβληθεί προσπάθεια να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία για τον επανακαθορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά και την εξεύρεση νέας εταιρείας που θα φέρει επιτυχώς σε πέρας τη διαδικασία.

Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει άγνωστη η στάση που θα τηρήσει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος, την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει και οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος.
Σκηνικό διάσπασης στη Νέα Δημοκρατία - Η χειρότερη κρίση στην ιστορία της

Ολα πλέον είναι ανοικτά στη ΝΔ, ακόμη και αυτό τη διάσπασης, ειδικά αν δεν οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ή αν δεν υπάρξουν κινήσεις εκτόνωσης της έντασης που επικρατεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τέσσερις υποψήφιοι βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος ενώ επικρατεί Βαβέλ μεταξύ των βουλευτών και των μεσαίων στελεχών αλλά και πλήρης απογοήτευση στο χώρο των οπαδών του κόμματος. Είναι πλέον παραδεκτό απ' όλους ότι η ΝΔ περνά τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φέρεται να ζητά επανάληψη των εσωκομματικών εκλογών σε τρεις εβδομάδες με διαφορετική εταιρεία. Ομως, άλλα στελέχη ζητούν την απομάκρυνσή του ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε επεισόδιο με τον Κ. Μητσοτάκη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Οπως αναφέρει το Εθνος, στον πόλεμο απόδοσης ευθυνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα του Κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκου και πρότεινε να αναλάβει προσωρινή πρόεδρος της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε τις παραιτήσεις Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Ανδρέα Παπαμιμίκου καθώς και συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για να συζητήσουν τις εξελίξεις. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για φιάσκο για το οποίο υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες ενώ ύψωνε ταυτόχρονα ενωτικές κορώνες.
Σκηνικό διάσπασης στη Νέα Δημοκρατία - Η χειρότερη κρίση στην ιστορία της

Η πλευρά Μεϊμαράκη

«Ο καθένας μπορεί τώρα να θέλει να κάνει σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί. Ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Ανέφερε ότι τα επόμενα βήματα είναι το κόμμα συντεταγμένα με βάση το καταστατικό να πάει στην επόμενη ημέρα. Συντεταγμένα διευκρίνισε, σημαίνει, ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα και θα πάρουν τις αποφάσεις.

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου πρόσθεσε ότι ευθύνες έχουν όσοι είχαν ρόλο σε αυτή τη διαδικασία και υπενθύμισε ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την ώρα που κηρύχτηκαν οι εκλογές δεν ασχολήθηκε ποτέ με κανένα οργανωτικό ζήτημα γιατί δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα βάσει καταστατικού.

«Ευθύνες υπάρχουν σε όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και αυτές θα τις δούμε. Να ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει καμία σχέση με όσα συνέβησαν στην ΚΕΦΕ», πρόσθεσε.

Χωρίς να κάνει δηλώσεις αναχώρησε στις 10:40 το πρωί από το κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων στο οποίο είχε καταλύσει από χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Είχε προηγουμένως ζητήσει την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Από νωρίς το πρωί, με απολογητικά μηνύματα στο Τwitter προς τον κόσμο της ΝΔ υποδέχθηκαν υποψήφιοι αρχηγοί το -μέχρι εκείνη την ώρα- κώλυμα στην έναρξη διαδικασίας ψηφοφορίας.

Οι προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας από τη Μαριέττα Γιαννάκου και την αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου,ζητά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος. Ζήτησα από τον κ. Μεϊμαράκη άμεση σύγκλιση της ΚΟ. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου είναι σε εξέλιξη, θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το καταστατικό.

«Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε τα εξής:

- 'Αμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

- 'Αμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

- Αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου

- Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό

- Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

«Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Τοποθέτηση Απόστολου Τζιτζικώστα

Αυτά που συμβαίνουν στην ΝΔ είναι αδιανόητα και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο Απόστολος Τζιτζικώστας οποίος παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Ανδρέα Παπαμιμίκου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ.

«Ζητώ την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διαδικασία. Παράλληλα ζητώ την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ καθώς και συνάντηση και των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων σήμερα το απόγευμα στις επτά στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Λυπάμαι πάρα πολύ για τους νεοδημοκράτες που στήθηκαν σήμερα στις κάλπες. Θέλω να τους πω πως η μεγάλη αλλαγή στην ΝΔ θα έρθει και θα είναι πιο ηχηρή την άλλη εβδομάδα.

Ανάγκη απόδοσης ευθυνών αλλά και ενωτικό μήνυμα Γεωργιάδη

Την παραίτηση όσων ανέλαβαν τη διεξαγωγή των εκλογών στη ΝΔ, με αποτέλεσμα το «φιάσκο» όπως το χαρακτήρισε, ζήτησε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει, πλανώνται πλάνην οικτράν», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, προσθέτοντας ότι το σημερινό «φιάσκο» έχει υπευθύνους, που πρέπει να παραιτηθούν.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα ως κόρη οφθαλμού και να ξεπεράσουμε τη σημερινή εικόνα που δεν τιμά τη ΝΔ», είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας με νόημα ότι τις εκλογές είχε αναλάβει να διενεργήσει η ΚΕΦΕ και το κόμμα. «Αρα υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο», τόνισε και σημείωσε ότι από χθες από είχε εκφράσει αγωνία, όταν πληροφορήθηκε για τα τεχνικά προβλήματα. «Ρώτησα αν πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, αλλά η ΚΕΦΕ με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κανονικά», πρόσθεσε.

Αντιδράσεις στελεχών

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν από το πρωί την τιμητική τους λειτουργώντας ως δίαυλος άμεσης διοχεύτεσης μηνυμάτων.

Επείγουσα σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε η Όλγα Κεφαλογιάννη ενώ και ο Βασίλης Κικίλιας είχε διατυπώσει νωρίτερα ανάλογο αίτημα σε δικό του «τιτίβισμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com