Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ευκολότεροι οι χωρισμοί στο Facebook!

Η μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, σκοπεύει σύντομα να διαθέσει ένα ακόμα νέο εργαλείο, το οποίο θα κάνει πιο διακριτική την «παρουσία» πρώην συντρόφων στις σελίδες των χρηστών.



Στην παρούσα φάση, εάν κάποιος χρήστης έχει χωρίσει από μια σχέση και δεν θέλει να βλέπει ενημερώσεις του πρώην συντρόφου του, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι είτε να μπλοκάρει είτε να διαγράψει το άτομο αυτό από το προφίλ του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, με το νέο αυτό εργαλείο που σκοπεύει να εισαγάγει το Facebook, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ορίζει ο ίδιος τι μπορεί και τι δεν μπορεί να δει από το προφίλ του ο πρώην σύντροφος.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι σχέσεις στο Facebook αποτελούν «σημαντική υπόθεση». Ένας δικαστής της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι χρησιμοποιεί το Facebook για να στέλνει τα ειδοποιητήρια διαζυγίων, κάτι που όπως τονίζει είναι απολύτως νόμιμο.

Το νέο εργαλείο του Facebook θα «προφυλάσσει» τους χρήστες από το να βλέπουν στο προφίλ τους φωτογραφίες, αναρτήσεις ή πληροφορίες του πρώην συντρόφου τους, ενώ το όνομα αυτού δεν θα εμφανίζεται ως επιλογή στην προσθήκη ετικετών σε κάποια φωτογραφία. Επίσης θα περιορίζει τον αριθμό των φωτογραφιών, των βίντεο ή των ενημερώσεων που θα βλέπει ο πρώην σύντροφος, ενώ θα επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν ποιος μπορεί να βλέπει παλαιότερες αναρτήσεις που αφορούν κάποιο πρώην σχέση.

«Το έργο αυτό αποτελεί μέρος της συνεχούς μας προσπάθειας να αναπτύσσουμε βοηθήματα για τους χρήστες που ίσως περνούν μια δύσκολη φάση στη ζωή τους», έγραψε σε ανάρτησή της η Κέλι Γουίντερς, μέλος της ομάδας ανάπτυξης εργαλείων του Facebook. «Ευελπιστούμε ότι αυτά τα εργαλεία θα βοηθήσουν τους χρήστες να τελειώνουν μία σχέση στο Facebook ευκολότερα και με καλύτερη αίσθηση του ελέγχου», πρόσθεσε η ίδια.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Facebook, το συγκεκριμένο εργαλείο είναι έτοιμο και πρόκειται να διατεθεί σύντομα στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com