Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Facebook: Safety Check και για τη Νιγηρία μετά τις επικρίσεις για επιλεκτική χρήση

Το Facebook ενεργοποίησε τη λειτουργία "Safety Check" (Έλεγχος Ασφαλείας) μετά τη φονική επίθεση που σημειώθηκε σε μια αγορά της Νιγηρίας, αφού δέχθηκε επικρίσεις ότι το χρησιμοποιεί επιλεκτικά.



Το Facebook ενεργοποιεί συνήθως το στοιχείο αυτό το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δηλώνουν ασφαλείς έπειτα από φυσικές καταστροφές, αλλά όχι βομβαρδισμούς ή επιθέσεις.

Το μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης ενεργοποίησε, ωστόσο, τη λειτουργία του αυτή μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις την περασμένη Παρασκευή στο Παρίσι, προκαλώντας επικρίσεις από κάποιους χρήστες γιατί το στοιχείο αυτό δεν ενεργοποιήθηκε και για τις επιθέσεις στη Βηρυτό μια ημέρα νωρίτερα.

Την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο ιδρυτής του ιστοτόπου Μαρκ Ζάκερμπεργκ δηλώνει ότι το στοιχείο "Safety Check" θα χρησιμοποιείται συχνότερα.

"Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, αποφασίσαμε να χρησιμοποιούμε το Safety Check για τραγικά γεγονότα όπως αυτό", αναφέρει. Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 80 τραυματίστηκαν από την χθεσινή επίθεση στη Νιγηρία.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη λειτουργία αυτή μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι λόγω της μεγάλης δραστηριότητας που είχαν στη συνέχεια οι 1,55 δισεκ. χρήστες του. Οι άνθρωποι στο Παρίσι αναρτούσαν μηνύματα για να ενημερώσουν τους φίλους τους και τις οικογένειές τους ότι είναι ασφαλείς, εξηγούσε σε ανάρτησή του ο Άλεξ Σουλτς, στέλεχος του ιστοτόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com