Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Δύο μέτρα για τις συντάξεις, απαιτούν οι δανειστές

Το σκληρό μπρα ντε φερ είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την ελληνική πλευρά να εμμένει στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών -έστω και πρόσκαιρα- για να... βγει ο λογαριασμός, χωρίς μειώσεις ή με περιορισμένες απώλειες στις υψηλές συντάξεις.



Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρει το Εθνος, το ΔΝΤ έχει στυλώσει τα πόδια και εκφράζει ισχυρές ενστάσεις στα σενάρια της αύξησης εισφορών.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το ασφαλιστικό έχουν πέσει κι άλλα εφιαλτικά σενάρια που σίγουρα δεν μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση. Όπως π.χ. η μείωση της κατώτατης σύνταξης κάτω από τα 486 ευρώ καθώς και η περικοπή κατά 20% των υπολοίπων συντάξεων μέσω του νέου υπολογισμού τους.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έπεισε τους δανειστές να μετατεθεί σε δεύτερο χρόνο ο εκ νέου υπολογισμός των καταβαλλόμενων συντάξεων και ζητούν οι αλλαγές να γίνουν αμέσως.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκούνται πιέσεις για κατάργηση του προνοιακού μέρους της κατώτατης σύνταξης, το οποίο υπολογίζεται πως κυμαίνεται από 50- 250 ευρώ. Επιπλέον θέλουν το προνοικακό τμήμα να μην συνυπολογίζεται με την σύνταξη αλλά να δίνεται ξεχωριστά, μετά τα 67 έτη σε όσους πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Την κατώτατη σύνταξη παίρνουν περίπου 600.000 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους μητέρες ανήλικων παιδιών, συνταξιοδοτούμενες από το ΙΚΑ, με χαμηλές αποδοχές κατά το εργασιακό τους βίο και με μειωμένη σύνταξη στα 50 ή 52 και έως 55 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com