Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Πέντε προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη στήριξη της μεταποίησης, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας

Πέντε προγράμματα του ΕΣΠΑ για τη στήριξη της μεταποίησης, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, παρουσίασε η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη στο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.



Όπως ανέφερε, οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται περιλαμβάνουν:

Ι. Πρόγραμμα «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας - Συνεργατικοί Συνεταιρισμοί και Δικτυώσεις». Αποσκοπεί σε υποστήριξη επιχειρήσεων για την ανάπτυξη μόνιμων ή σταθερής βάσης συνεργασιών / συνεργειών επί τη βάσει του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας

ΙΙ. Πρόγραμμα «Ευέλικτη Μεταποίηση»:

Απευθύνεται σε καλώς εδραιωμένες, υγιείς επιχειρήσεις με σαφείς προσανατολισμούς, που αναδύονται είτε από τις προτεραιότητες και τους στρατηγικούς στόχους του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), 2014-2020» είτε από γενικότερες διεθνείς εξελίξεις και υποχρεώσεις όπως η ανάγκη ψηφιοποίησης διεργασιών και διαδικασιών (Digital Industry), και ο απαραίτητος μετασχηματισμός της παραγωγικής βάσης προς νέα προϊόντα και υπηρεσίες σύμφωνα με το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας.

ΙII. Πρόγραμμα «Καινοτομική επιχειρηματικότητα»:

Βασικός στόχος του είναι η ολοκληρωμένη υποστήριξη (για κάθε είδους ενέργεια και δαπάνη) καινοτομικών επιχειρηματικών ιδεών και της μετατροπής τους σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια και επιχειρήσεις.

IV. Πρόγραμμα «Πράσινη Παραγωγική Διαδικασία»:

Παρεμβάσεις στη διαδικασία της παραγωγικής τους αλυσίδας με σκοπό:

- τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος

- την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας τους

- την προετοιμασία τους για μελλοντικά περιβαλλοντικά πρότυπα.

V. Πρόγραμμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Η κα Τζάκρη παρουσίασε επίσης την Εθνική Στρατηγική για την Εφοδιαστική Αλυσίδα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, έως τον Ιούνιο του 2016 θα έχουν εκδοθεί όλες οι εφαρμοστικές διατάξεις (Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις) για την έναρξη εφαρμογής του Νόμου 4302/2014 για τη «ρύθμιση θεμάτων εφοδιαστικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com