Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

«Χαράτσι» 40 λεπτά στο εμφιαλωμένο αλλά και στο χύμα κρασί

Ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση καταργείται και αντικαθίσταται από το ισοδύναμο μέτρο της αύξησης του τέλους στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.



Αυτό προβλέπει η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών όπως ανακοινώθηκε από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη στη σημερινή συνέντευξη κατά την οποία προαναγγέλθηκε ότι θα υπάρξει, τουλάχιστον, ένα ακόμη ισοδύναμο για να καλυφθούν 100 εκατ. ευρώ από το σύνολο των απωλειών εσόδων 300 εκατ. ευρώ που θα προκύψουν από την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ένα από τα ισοδύναμα αυτά είναι η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα κρασιά τα οποία εξαιρούνται σήμερα από τον φόρο αυτόν. Για το μέτρο έχει γίνει συζήτηση με τους δανειστές, έχουν γίνει και οι εκτιμήσεις για την αποδοσή του αν και ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει επιβάρυνση κατά 40 λεπτά του ευρώ ανά φιάλη. Ο φόρος θα επιβληθεί και στο χύμα κρασί, γεγονός που θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Εξετάζονται από ένα ως τρία ισοδύναμα για την κάλυψη των 100 εκατ. ευρώ διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών. Δεν αποκλείεται στο νομοσχέδιο που προορίζεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή να μην προβλέπεται η ρύθμιση για τα ισοδύναμα αυτά προκειμένου να οριστικοποιηθούν και να περιληφθούν τελικά στον προϋπολογισμό είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων ο υπουργός διευκρίνισε ότι επήλθε συμφωνία να μειωθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια το χρονικό περιθώριο που θα έχει στη διαθεσή του ο δανειολήπτης να αποπληρώσει τη δόση μετά την ημερομηνία λήξης της για να μην χάνει το δικαίωμα της ρύθμισης. Το διάστημα αυτό είναι σήμερα 30 ημέρες και όπως διευκρίνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το χρονικό αυτό διάστημα θα σβήσει σταδιακά τα επόμενα χρόνια.

Επίσης όπως διευκρινίστηκε, οι δανειστές δέχτηκαν τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης να μπορεί ένας φορολογούμενος που έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων να υπάγεται και στη ρύθμιση των 12 δόσεων που αφορά νέες οφειλές, υπό την προϋπόθεση ότι θα εντάσσεται πριν γίνει ληξιπρόθεσμη η νέα οφειλή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com