Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

ΝΔ: Παραιτείται ο Μεϊμαράκης - Μεταβατικός πρόεδρος ο Πλακιωτάκης

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη ΝΔ μετά το φιάσκο για την εκλογή προέδρου την Κυριακή. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταβατικός πρόεδρος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναλάβει ο νυν γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η εσωκομματική ένταση κάθε άλλο παρά φαίνεται να καταλαγιάζει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα παραστεί, ενώ δυσαρεστημένος εμφανίζεται και ο Κώστας Καραμανλής που φέρεται ότι θα παρακολουθήσει μόνο την ομιλία Μεϊμαράκη και θα αποχωρήσει.

Παρών στη συνεδρίαση αναμένεται να είναι ο κ. Τζιτζικώστας που δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να παραιτηθεί του αξιώματός του, κάτι που έπραξαν οι συνυποψήφιοί του κ.κ. Γεωργιάδης και Μητσοτάκης.

Στο μεταξύ, σε νέο πόλεμο κατά πάντων προχώρησε με δηλώσεις του ο κ. Μεϊμαράκης. Χαρακτηριστική είναι η επίθεση, μέσω συνεργατών του, στον Αντ. Σαμαρά.

Συγκεκριμένα:

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αναφέρουν:

1. Για Σαμαρά:

Τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης. Ό,τι, δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.
Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;

2. Για Μητσοτάκη

Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης:
Του είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά).

3. Για Τζιτζικώστα

Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε. Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα;
Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές.
Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους Κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε.

4. Για τον Βορίδη

Όσον αφορά στον κ. Βορίδη:
Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com