Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

To... KINO θα πληρώσει τελικά τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση

Την παράταση ως και 16 Νοεμβρίου 2015 της προθεσμίας για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.Με την παράταση της προθεσμίας, που αναμενόταν, δίνεται προσωρινή λύση στο θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης που αναζητά ισοδύναμα ώστε να αποφευχθεί η υλοποίηση του μέτρου. Παράλληλα με την τροπολογία καταργούνται πρόστιμα που τυχόν επιβλήθηκαν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια για τη μη υπαγωγή τους ή εκπρόθεσμη ένταξή τους στο καθεστώς του ΦΠΑ, στο διάστημα δηλαδή που το θέμα βρισκόταν σε εκκρεμότητα και επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι κερδίζει έδαφος αντί της επιβολής ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία η επιβολή φόρου στο ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι από το μέτρο αυτό μπορούν να εισπραχθούν έσοδα που να υπερκαλύψουν τα προσδοκώμενα από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο της επιβολής φόρου, κοντά στο 5%, σε τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Με την επιβολή του συγκεκριμένου φόρου εκτιμάται ότι μπορεί να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία περίπου 500 εκατ. ευρώ, ώστε να καλυφθεί η «τρύπα» από τη μη επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει νέα πρόταση και στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σε σύσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου εξετάζεται ένα νέο σχέδιο που θα προστατεύει τις πρώτες κατοικίες σε ποσοστό 70%, λίγο πιο χαμηλά δηλαδή από την τελευταία ελληνική πρόταση, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Mega.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com