Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ο Βαρουφάκης «ξαναχτυπά» μέσω Liberation: Ο Ολάντ δεν είναι φίλος της Ελλάδας

Επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου εξαπέλυσε με νέα του συνέντευξη στη «Liberation» ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι στις κρίσιμες στιγμές που πέρασε στις διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού η χώρα μας, ουδέποτε τη βοήθησε.


Ερωτηθείς αν ο Φρανσουά Ολάντ ήρθε ως φίλος της Ελλάδας, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν είναι φίλος της. «Αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι βοήθησε την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις», σχολίασε ο Γάλλος δημοσιογράφος. «Απολύτως όχι!» ήταν η απάντηση Βαρουφάκη.

«Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων o Φρανσουά Ολάντ και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν μας υποστήριξαν με κάποιες χρήσιμες δηλώσεις τους . Αλλά την κρίσιμη στιγμή όχι, η υποστήριξή τους ήταν μηδενική», συνεχίζει ο πρώην υπουργός.

«Κατά την διάρκεια της κρίσης και των σκληρών διαπραγματεύσεων που είχαμε, η Γαλλία δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά της. Ο Ολάντ απέτυχε να δώσει ένας τέλος στη βαρβαρότητα εναντίον της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα .Ο Φρανσουά Ολάντ διέπραξε πολιτικό λάθος με το να μην εμποδίσει ένα ολίσθημα προς τον αυταρχισμό που θα είναι επιβλαβές για όλους , συμπεριλαμβανομένων των Γάλλων και των οικονομικών τους συμφερόντων...Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε ένα πραγματικό δώρο στη Μαρίν Λεπέν», ολοκλήρωσε την «επίθεσή» του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι ο Ολάντ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις στη Γαλλία θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωπες με την ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν, που παρουσιάζει σταθερή άνοδο στις δημοσκοπήσεις, στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές.

Αξια αναφοράς είναι βέβαια και η επισήμανση της γαλλικής εφημερίδας για τον κ. Βαρουφάκη: «Μπορεί ο ίδιος να μην είναι πλέον υπουργός Οικονομικών...όμως συνεχίζει να μιλάει»...

Αναφορά γίνεται επίσης και στο νέο κίνημα 1101: «Η εκλογική διαδικασία δεν επαρκεί για να διατηρήσει σε εγρήγορση την δημοκρατία. Μία ολιγαρχία που ελέγχει τα ΜΜΕ ελέγχει την κοινή γνώμη... Το κίνημα 1101 δεν είναι το ευρωπαϊκό πολιτικό δίκτυο που θα τεθεί σε εφαρμογή σήμερα. Έχουμε αναπτύξει ένα χώρο διαλόγου, άκρως πολιτικό, για να δημιουργήσουμε μία συναίνεση μεταξύ των Ευρωπαίων Δημοκρατών», αναφέρει σχετικά ο ίδιος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com