Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ερχονται συλλήψεις για την επίθεση στον Κουμουτσάκο

Για τον έναν από τους δράστες του επεισοδίου ξυλοδαρμού του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση και επίκειται και γίνονται ενέργειες για να συλληφθεί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην ΕΡΤ διευκρινίζοντας πως από την έρευνα προκύπτει πως είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής.



Για τους άλλους τρεις που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο ο κ.Τόσκας ανέφερε πως βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει έρευνα και για περισσότερα άτομα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τόσκας οι άνθρωποι αυτοί στο μεγαλύτερο μέρος έχουν ταυτοποιηθεί και μάλιστα για τον έναν από αυτούς έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση και αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύλληψή του. Για άλλους τρεις ανθρώπους, τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης.

Σχετικά με τη στάση της αστυνομίας στον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τόσκας δήλωσε πως η αστυνομία έκανε ότι μπορούσε για να προστατέψει τον βουλευτή, το οποίο βέβαια δεν φαίνεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες των επεισοδίων. Ο κ. Τόσκας έσπευσε να καλύψει την αδράνεια των αστυνομικών δυνάμεων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη λέγοντας πως η αστυνομία αιφνιδιάστηκε με τον δόλιο τρόπο που ενήργησαν αυτά τα ακραία στοιχεια.
Ερχονται συλλήψεις ακροδεξιών για την επίθεση στον Κουμουτσάκο - Ο ρόλος του «Γυμναστή» της Χρυσής Αυγής

Για το εάν οι δράστες προέρχονται από κάποιον πολιτικό χώρο, ο κ. Τόσκας δήλωσε πως είναι προφανές πως προέρχονται από τον χώρο της ακροδεξιάς, σημειώνοντας πως στο σημείο των επεισοδίων ήταν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως είπε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από την ταυτοποίηση προκύψει πως προέρχονται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής. Δήλωσε πως ο πρώτος που έχει ήδη ταυτοποιηθεί είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και τώρα εξετάζουν και τα άλλα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία ήδη ερευνά τους επιβάτες πέντε πούλμαν που έφτασαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος από την περιοχή του Μενιδίου και φέρονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα σε αυτούς, η αστυνομία αναμένεται να ερευνήσει και ένα συγκεκριμένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής που φέρνει το προσωνύμιο "Ο Γυμναστής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com