Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ι: Δεκάδες νεκροί από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων

Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων με τουλάχιστον 60 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες συγκλόνισε το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με την Αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.



Για «Ματωμένη Παρασκευή» κάνουν λόγο τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Σε κατάσταση πολιορκίας το Παρίσι με τον Φρ. Ολάντ να κάνει διάγγελμα και τον στρατό να έχει βγει στους δρόμους με τη χώρα να κλείνει τα σύνορά της και να είναι σε εμπόλεμη κατάσταση.

Εκτελούν ομήρους μέσα στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης. Γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα το CNN μετέδιδε ότι έγιναν εκτελέσεις μέσα στον συναυλιακό χώρο με αποτέλεσμα οι νεκροί να αυξηθούν τις επόμενες ώρες. Πληροφορίες ανέφεραν ότι μετά τη 1 η Αστυνομία έκανε εισβολή στο θέατρο και άρχισε να βγάζει έξω τον κόσμο.

Για τουλάχιστον έξι επιθέσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, κάνουν λόγο οι αρχές. Οι πρώτες επιθέσεις έγιναν στα διαμερίσματα 10 και 11 που είναι πολυσύχναστα. Γύρω στις 2 η επιχείρηση της Αστυνομίας στο θέατρο Μπατακλάν είχε τελειώσεις και οι πληροφορίες έλεγαν ότι δύο από τους δράστες είχαν πέσει νεκροί.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πολλαπλές, σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις σε χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δεκάδες άνθρωποι, από 60 ως 100 σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, κρατούνται όμηροι σε συναυλιακό χώρο.

Οι προφανώς συντονισμένες ενόπλων και οι εκρήξεις βομβών καταγράφηκαν ενώ η χώρα—ιδρυτικό μέλος της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ η οποία μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ—βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών ενεργειών. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν επίσης αυξημένα διότι εντός του μήνα θα διεξαχθεί η παγκόσμια σύνοδος για το κλίμα στο Παρίσι.

Πηγές σε δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών λένε ότι πίσω από το μακελειό βρίσκονται ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικό μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Γαλλίας που παρακολουθούσε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο αγώνας αρχικά συνεχίστηκε, αλλά επικράτησε πανικός καθώς οι φήμες για τις επιθέσεις εξαπλώνονταν και οι θεατές παρέμειναν στο γήπεδο και αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ελικόπτερα της αστυνομίας πέταξαν πάνω από το στάδιο ενώ ο Ολάντ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών για να προεδρεύσει ενός κλιμακίου για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στο κέντρο του Παρισιού, επιθέσεις σημειώθηκαν έξω από ένα εστιατόριο με κουζίνα Καμπότζης και στο συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν. Κατά πληροφορίες υπάρχουν 60 ως 100 όμηροι στο εσωτερικό.

Δυο εκρήξεις, που πιθανώς προκλήθηκαν από χειροβομβίδες, σημειώθηκαν κοντά στο γήπεδο Σταντ ντε Φρανς, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανίας, παρουσία του προέδρου Φρανσούα Ολάντ. Μια από τις εκρήξεις φέρεται να έπληξε μπαρ. Οι φίλαθλοι κατέβηκαν από τις εξέδρες και μπήκαν στο γήπεδο για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, ένοπλοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, στο 10ο Διαμέρισμα, και γάζωσαν τους θαμώνες. Η επίθεση έγινε στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης.

Ένας άνθρωπος που ήταν μέσα στο θέατρο, όταν οι ένοπλοι επιτέθηκαν δήλωσε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι ένας από τους δράστες φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» και άνοιξαν πυρ.
Και πρόσθεσε: «Οι άνδρες ήρθαν και άρχισαν να πυροβολούν. Όλοι έπεσαν στο έδαφος. Ήταν κόλαση. Πήρα τη μαμά μου, και κρυφτήκαμε. Κάποιος κοντά μας είπ ότι έχουν φύγει, έτσι τρέξαμε έξω.
«Το μόνο που σκεφτόμουν όταν πώς να ξεφύγω. Είμαστε έξω τώρα. Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι ακόμα μέσα. Είναι ένας εφιάλτης. - Ένας εφιάλτης »
Επίσης, φώναξε, «αυτό είναι για τη Συρία», είπε ένας άλλος μάρτυρας στο θέατρο.

«Αυτό διήρκησε εφιαλτικά πολύ ώρα», αναφέρει ένας μάρτυρας. «Σήκωσε το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί μέσα στο Καριγιόν. Ακούγαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν και βλέπαμε δεκάδες σώματα στο έδαφος».

Στο Bataclan σημειώθηκε μια «τεράστια έκρηξη» και περίπου 20 πυροβολισμοί, όπως αναφέρουν μάρτυρες. Ανδρας που κατάφερε να ξεφύγει δήλωσε: «Καταφέραμε να διαφύγουμε. Υπήρχε αίμα παντού. Ανοιξαν πυρ μέσα στο πλήθος».
«Είμαστε όλοι τρομοκρατημένοι», δήλωσε ο Gilles Άβελ, ένας 19χρονος φοιτητής, ο οποίος απολάμβανε μια νύχτα έξω με τους φίλους κοντά στο Bataclan.
«Υπήρχαν πυροβολισμούς και στη συνέχεια πολλοί άνθρωποι τρέχουν. Γνωρίζαμε ότι μια ροκ συναυλία συνεχίζεται στο Bataclan. »

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι δράστες εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, ενώ έριξαν και χειροβομβίδες.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν έπειτα από πυρολοβισμούς που σημειώθηκαν σε εστιατόριο στο κεντρικό Παρίσι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BSM. H Liberation αναφέρει πως ένας άγνωστος άνοιξε πυρ σε εστιατόριο σε κεντρικό σημείο του Παρισίου και ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο στάδιο Stade de France, όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν και ο Γάλλος πρόεδρος και ο οποίος και φυγαδεύτηκε.
Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι διασκέδαζαν στους δρόμους του Παρισιού, σε κεντρικές περιοχές που ήταν κατάμεστες με κόσμο.
Ο κ. Ολάντ, ο οποίος απομακρύνθηκε άμεσα από το Σταντ ντε Φρανς, θα συναντηθεί εκτάκτως με τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στο ΥΠΕΣ.

Το CNN λίγο μετά τις 23:30 έκανε λόγο για 12 νεκρούς, ενώ οι δράστες αναφέρεται ότι έχουν κρυφτεί στο θέατρο Bataclan και έχουν μαζί τους ομήρους. Λίγο αργότερα οι αρχές ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 18! Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σπεύσει στα σημεία των επιθέσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com