Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Ακραίοι ισλαμιστές δημοσιεύουν απειλές προς την Ευρώπη και τα Βαλκάνια σε πύλη στο διαδίκτυο

Ακραίοι ισλαμιστές από την πύλη στο ίντερνετ "Ειδήσεις της ούμμα" (κοινότητα όλων των πιστών του Ισλάμ), που μεταδίδει ειδήσεις στη βοσνιακή γλώσσα, ανήγγειλαν επιδρομές σε αντίποινα για τις επιθέσεις σε στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος" και απείλησαν την ασφάλεια στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη."Να ξέρετε ότι σύντομα θα έρθουμε σε εσάς, είμαστε ήδη, εδώ, ανάμεσα σας, σύντομα θα τρέξει αίμα στους δρόμους σε όλη την Ευρώπη, Θεού θέλοντος. Σύντομα θα κυματίζει η σημαία της ενότητας του Αλλάχ (Tawhid) σε όλη την Ευρώπη" αναφέρεται σε απειλές που δημοσιεύθηκαν στη δικτυακή πύλη.

Οι νέες απειλές προς την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, σύμφωνα με τα βοσνιακά ΜΜΕ, δημοσιεύθηκαν μετά τη δήλωση του υπουργού Ασφάλειας της Βοσνίας, Ντράγκαν Μέκτιτς, ότι θα ζητήσει έρευνα σε όλα τα επίπεδα για τα κείμενα που προωθεί η βοσνιακή πύλη στο διαδίκτυο.

Στην πύλη στο ίντερνετ δημοσιεύθηκε το Σάββατο κείμενο, στο οποίο χαρακτηρίζεται "ευλογημένη είδηση για τους μουσουλμάνους" η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και αναφέρεται ότι η εκδίκηση του Ισλαμικού Κράτους είναι αντίδραση στις "επιθέσεις στο "Χαλιφάτο", στις οποίες έχασε τη ζωή του μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων αμάχων, κυρίως παιδιών και γυναικών" και στο "κλείσιμο συνόρων και τη βία σε ξένη πατρίδα".

Σχολιάζοντας την καταδίκη και τις αναγγελίες των υπηρεσιών ασφάλειας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης ότι θα ασκηθούν διώξεις για τη δημοσίευση απειλών στην πύλη "Ειδήσεις της ούμμα" οι συντάκτες των κειμένων διεμήνυσαν ότι τους οπαδούς του "Ισλαμικού Κράτους" δεν μπόρεσαν να σταματήσουν οι γαλλικές ή οι αμερικανικές υπηρεσίες, πόσο μάλλον οι υπηρεσίες της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης. "Σε εσάς θα ακολουθήσει τιμωρία χειρότερη από αυτή και ακόμη πιο πικρή" ανέφερε στην πύλη "Ειδήσεις της ούμμα" άτομο που συνδέεται με το "Ισλαμικό Κράτος".

Ο υπουργός Ασφάλειας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης δήλωσε ότι γνωρίζει το περιεχόμενο των κειμένων που δημοσιεύονται στην πύλη και ότι θα ζητήσει να ληφθούν μέτρα για το ζήτημα αυτό.

Επανέλαβε τη θέση ότι στη Βοσνία υπάρχουν πηγές τρομοκρατίας που καλούν σε δράση τους υποστηρικτές της και ότι αυτές πρέπει να συντριβούν.

"Θεωρώ ότι το συντομότερο δυνατό πρέπει να ξεκινήσουν συγκεκριμένες έρευνες και ότι στην τρομοκρατία πρέπει να έχουμε μηδενική ανοχή" δήλωσε ο κ. Μέκτιτς στην εφημερίδα "Νεζάβισνε Νόβινε" της Μπάνια Λούκα.

Η συλλογική προεδρία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης καταδίκασε δριμύτατα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

"Αυτή η άθλια, δειλή και παράλογη πράξη δολοφονίας αθώων ανθρώπων δεν είναι μόνο πλήγμα στο Παρίσι και στη Γαλλία, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και τη δημοκρατία. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στο φόβο και πανικό, αλλά να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας και να μην σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε εναντίον της τρομοκρατίας" δήλωσε ο προεδρεύων της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας, Ντράγκαν Τσόβι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com