Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Εκπτώσεις όλο τον χρόνο στα εμπορικά καταστήματα

Προσφορές όλο τον χρόνο θα μπορούν να διενεργούν οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με σχεδιαζόμενη απόφαση που αναμένεται να εκδώσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου το υπουργείο Ανάπτυξης.



Πρόκειται ουσιαστικά για την ενεργοποίηση διατάξεων του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο και αφορά στο τρίτο μνημόνιο. Όπως έκανε γνωστό χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, η ΕΣΕΕ κλήθηκε σε διαβούλευση από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Αντώνη Παπαδεράκη ώστε να καταθέσει τις προτάσεις της για τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας των Εκπτώσεων και των Προσφορών.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος και θα περιλαμβάνεται στο νέο Κώδικα που θα εκδοθεί με την υπουργική απόφαση, παραμένουν ως έχουν οι τέσσερις επίσημες εκπτωτικές περίοδοι:

Η χειμερινή που ξεκινά από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.
Η θερινή που διαρκεί από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
Η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική σεζόν που είναι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Η ενδιάμεση ανοιξιάτικη εκπτωτική σεζόν που είναι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Οι προσφορές θα γίνονται ελεύθερα πέραν των προαναφερόμενων χρονικών διαστημάτων, ενώ το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αναζητά φόρμουλα ως προς το εύρος της χρονικής διάρκειας κατά την οποία κωδικοί προϊόντων θα μπορούν να διατίθενται με μειωμένες τιμές, τη συχνότητα της διενέργειας προσφορών αλλά και ως προς το ποσοστό των αγαθών.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου επιδιώκει να μη γίνει κατάχρηση των προωθητικών ενεργειών (π.χ. δεν είναι δυνατόν μία επιχείρηση να πουλά όλο τον χρόνο τα προϊόντα της με εκπτώσεις ή προσφορές) αλλά ταυτόχρονα να είναι συνεπής και στις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών.

Δωρεάν εφαρμογή για e-shop
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανακοίνωσε χθες πως η Συνομοσπονδία σε συνεργασία με τους Industry Disruptors ετοίμασαν μία ψηφιακή εφαρμογή με την οποία οι έμποροι θα μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop). Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη από τις 23 Νοεμβρίου τα μέλη της ΕΣΕΕ θα μπορούν να πάρουν δωρεάν την εφαρμογή και σταδιακά μέχρι τον Ιανουάριο να δημιουργήσουν το δικό τους ψηφιακό - ιντερνετικό κατάστημα με στόχο την εξωστρέφειά τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 278.000 εμπορικές επιχειρήσεις, μόλις 4.000 είναι καθαρά διαδικτυακές, ενώ γύρω στις 40.000 έχουν μεικτή δραστηριότητα (φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα). Ο τζίρος τους ξεπερνά τα 3,7 δισ. ευρώ και τα τελευταία δύο χρόνια είναι η μόνη κατηγορία επιχειρήσεων που όχι μόνο δεν γνώρισε πτώση των πωλήσεων αλλά και αύξηση της τάξης του 12% με 13% ετησίως.

Συνεργασία με ENTERPRISE GREECE
Οι πρόεδροι της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και του οργανισμού επενδύσεων και εξαγωγών ENTERPRISE GREECE Χρήστος Στάικος υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας.

Με το συγκεκριμένο Σύμφωνο Συνεργασίας, οι δύο φορείς αποσκοπούν στη δημιουργία δεσμών και στην υλοποίηση δράσεων, με στόχο την αύξηση των συνεργειών και της προστιθέμενης αξίας και τη διοχέτευση τεχνογνωσίας και επιστημονικής εξειδίκευσης στους τομείς της προσέλκυσης επενδύσεων και της προώθησης των εξαγωγών.

Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών, οι εδώ συμβαλλόμενοι φορείς θα προβούν:

Στην ανταλλαγή πληροφοριών με στόχο την από κοινού αναγνώριση πεδίων συνεργασίας.
Στην ανταλλαγή πληροφοριών για το εμπόριο, τις υπηρεσίες και τον τριτογενή τομέα γενικότερα, και στη διασφάλιση ότι οι σχετικές πληροφορίες θα κοινοποιούνται στα μέλη εκάστου των συμβαλλομένων ή στους εξαγωγείς, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωσή τους τόσο ως προς θέματα εξαγωγών όσο ως προς τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που μπορούν να επηρεάσουν τον χώρο του ελληνικού εμπορίου.
Στην ανταλλαγή πληροφοριών αναφορικά με το διμερές εμπόριο της Ελλάδας με άλλες χώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com