Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Εξαλλος ο Π. Ψωμιάδης με τον Φίλη: «Άξιος για υπουργός Παιδείας της Τουρκίας»

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων.



Οι δηλώσεις προκάλεσαν την παρέμβαση και του πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε: «Θα συμβούλευα τον κ. Τσίπρα ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του στην Άγκυρα να προτείνει στον κ. Νταβούτογλου τον κ. Φίλη για τη θέση του νέου υπουργού Παιδείας στη γείτονα χώρα. Άλλωστε οι "προοδευτικές" του απόψεις ελάχιστα απέχουν από την επίσημη τουρκική γραμμή που θέλει τους Πόντιους να προκάλεσαν οι ίδιοι την τραγική μοίρα τους…

Είναι σαφές πως αυτός ο άνθρωπος που προσβάλει βάναυσα τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών της Γενοκτονίας πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από τη θέση του. Και αναρωτιέται κανείς, δεν υπάρχουν σε αυτή τη κυβέρνηση πατριωτικές φωνές που να απαιτήσουν την άμεση καρατόμηση του; Νομίζω πως πλέον ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει αποφάσεις».

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, Χαράλαμπος Αποστολίδης, χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ως «προσωποποίηση της Κερκόπορτας και του Εφιάλτη», συμπληρώνοντας ότι «έλειψε από τη Βουλή η κ. Ρεπούση και μάλλον ο κ. Φίλης έσπευσε να συμπληρώσει το κενό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com