Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Η πρώτη διαδήλωση επί ΣΥΡΙΖΑ στιγματίστηκε από επεισόδια, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για την πρώτη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από την ημέρα όπου ο Αλέξης Τσίπρας ανήλθε στην εξουσίαΗ πρώτη διαδήλωση επί ΣΥΡΙΖΑ στιγματίστηκε από επεισόδια, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ, σχολιάζοντας τα όσα έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας και αμαύρωσαν τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση.

Σε ανταπόκρισή του από την ελληνική πρωτεύουσα το Associated Press αναφέρει πως στη σημερινή πορεία συμμετείχαν περίπου 25.000 άνθρωποι οι οποίοι διαδήλωσαν εναντίον του νέου πακέτο μέτρων λιτότητας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η πρώτη γενική απεργία στην Ελλάδα από την ημέρα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία, στιγματίστηκε από επεισόδια και εξηγεί πως κάποια στιγμή, μια ομάδα νεαρών αποσπάστηκε από τη διαδήλωση και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό CNBC αναφέρεται εκτενώς στη μαζική προσέλευση των πολιτών στη διαδήλωση, αλλά και στα σοβαρά επεισόδια.

Όπως γράφει, πρόκειται για την πρώτη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από την ημέρα όπου ο Αλέξης Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία, ενώ σημειώνει πως η ελληνική αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά, προκειμένου να διαλύσει ομάδα διαδηλωτών, η οποία πέταξε βόμβες μολότοφ.

Αλλά και η βρετανική Telegraph τονίζει πως στην πρώτη γενική απεργία επί ΣΥΡΙΖΑ, από τον Ιανουάριο, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com