Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

«Χαράτσι» 5 λεπτά σε κάθε στήλη για όλα τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Το σύνολο των τυχερών παιγνιδιών του ΟΠΑΠ, και όχι μόνο το ΚΙΝΟ, αφορά η αύξηση της φορολογίας ως ισοδύναμο για την αντικατάσταση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.



Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποδώσει στα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ και έτσι θα υπερκαλυφθεί η μη επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εφαρμογή του μέτρου δεν συναντά νομικά προβλήματα γεγονός που, όπως σημειώνουν, ανοίγει το δρόμο για τη θεσμοθέτησή του.

Πάντως, αν επιβληθεί αυτός ο φόρος δεν αποκλείεται να μην αποδώσει τα αναμενόμενα καθώς ενδεχομένως να οδηγήσει σε μείωση του τζίρου, δηλαδή οι παίκτες να παίζουν λιγότερες στήλες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκέψεις υπάρχουν για επιβολή τέλος πέντε λεπτών ανά στήλη σε όλα τα παιχνίδια. Κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το ποια θα είναι τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση υποστηρίζοντας ότι «τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Ισως και την Παρασκευή πάντως να υπάρξουν ανακοινώσεις έπειτα από σχεδόν δύο μήνες παλινωδιών και μέτρων που απορρίπτονται ή επανέρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com