Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Οι νυν και πρώην «γαλάζιοι» βουλευτές που στηρίζουν τους τέσσερις μονομάχους

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, οι Βαγ. Μεϊμαράκης και Απ. Τζιτζικώστας φαίνεται ότι έχουν εξασφαλίσει τη στήριξη της πλειοψηφίας των νυν και πρώην βουλευτών του κόμματος.
Αντίθετα ο Κυρ. Μητσοτάκης στηρίζεται κυρίως σε κομματικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ιδιωτικής οικονομίας, αλλά και στον επιστημονικό χώρο, ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης προσβλέπει σε πιο λαϊκά κοινωνικά στρώματα ψηφοφόρων.

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης είναι προφανές ότι συγκεντρώνει το μέγιστο της επιρροής του στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς πέρα από την προσωπική του απήχηση (ως επί χρόνια βουλευτής στη Β΄ Αθηνών), την υποψηφιότητά του στηρίζουν η Ντ. Μπακογιάννη, ο Νικ. Κακλαμάνης και σιωπηρά η Όλ. Κεφαλογιάννη, δηλαδή τα βαριά «χαρτιά» της Α΄ Αθηνών. Τον κ. Μεϊμαράκη στηρίζουν επίσης οι Ν. Δένδιας, Γ. Κουμουτσάκος, Σ. Βούλτεψη, Γ. Γιακουμάτος, Κ. Παπακώστα και Άν. Καραμανλή, από τους βουλευτές της Β΄ Αθηνών, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής είναι μαζί του ο Μ. Βορίδης, ο καραμανλικός Γ. Βλάχος, καθώς και ο πρώην γραμματέας της Κ.Ο. Θαν. Μπούρας.
Οι νυν και πρώην «γαλάζιοι» βουλευτές που στηρίζουν τους τέσσερις μονομάχους

Από τους Πειραιώτες νυν και πρώην βουλευτές την υποψηφιότητά του στηρίζουν οι Γ. Τραγάκης, Κ. Αρβανιτόπουλος, Κ. Κατσαφάδος, αλλά και ο σαμαρικός Φ. Κρανιδιώτης.

Ισχυρά ερείσματα, ωστόσο, έχει ο κ. Μεϊμαράκης και στη Μακεδονία (η οποία θεωρείται προνομιακό πεδίο επιρροής του Απ. Τζιτζικώστα), καθώς στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης στηρίζεται από τους Κ. Γκιουλέκα, Θ. Καράογλου και Στρ. Σιμόπουλο, ενώ ακούγεται ότι συμπορεύονται μαζί του και οι σαμαρικοί Δ. Σταμάτης και Δ. Βαρτζόπουλος.
Οι νυν και πρώην «γαλάζιοι» βουλευτές που στηρίζουν τους τέσσερις μονομάχους

Στις Σέρρες την υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη στηρίζει ο βουλευτής Κ. Καραμανλής, καθώς και ο πατέρας του Αχιλλέας, στην Πέλλα ο πρώην βουλευτής Ιορδ. Τζαμτζής, στην Ημαθία ο Λ. Τσαβδαρίδης, στην Κοζάνη ο Γ. Κασαπίδης, και ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Δακής, στην Καστοριά η Μ. Αντώνιου, στην Πιερία ο Κ. Κουκοδήμος, στη Χαλκιδική οι Γ. Βαγιωνάς και Φ. Αραμαπτζή, στη Δράμα ο Δ. Κυριαζίδης και στην Καβάλα ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης τον νυν πρόεδρο της ΝΔ στηρίζει ο πρώην υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης, καθώς και ο πρώην βουλευτής της Ξάνθης Αλ. Κοντός.

Στην Ηπειρο τον κ. Μεϊμαράκη υποστηρίζουν ο βουλευτής Ιωαννίνων Κ. Τασούλας, ο πρώην βουλευτής Αρτας Κ. Παπασιώζος και στη Θεσπρωτία ο Αντ. Μπέζας.

Στη Θεσσαλία έχει μαζί του τον Μάξ. Χαρακόπουλο από τη Λάρισα, τη Ζ. Μακρή από τη Μαγνησία, τον Ηλ. Βλαχογιάννη από τα Τρίκαλα και τους Κ. Τσιάρα και Ασ. Σκόνδρα από την Καρδίτσα.

Στην Κεντρ. Ελλάδα τον στηρίζουν ο Χρ. Σταϊκούρας (Φθιώτιδα) και ο Γ. Κοντογιώργος (Ευρυτανία), ενώ στην Πελοπόννησο υποστηρίζεται από τους Ν. Παπαδημάτο, Γ. Καλαμαλίκη, Δημ. Τριανταφυλλόπουλο από την Αχαΐα, Ανδρ. Λυκουρέντζο (Αρκαδία), Γ. Ανδριανό (Αργολίδα), Γ. Λαμπρόπουλο (Μεσσηνία), καθώς και από τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελ. Καλλίρη. Στην Κρήτη, τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης έχει τη στήριξη του ευρωβουλευτή Μαν. Κεφαλογιάννη και του Γ. Πλακιωτάκη, στα Δωδεκάνησα του Μ. Κόνσολα, στις Κυκλάδες του Γ. Βρούτση και στην Κέρκυρα του Στ. Γκίκα.

Την υποψηφιότητα του Κυρ. Μητσοτάκη στηρίζουν οι ευρωβουλευτές Μ. Σπυράκη και Γ. Κύρτσος, η πρώην βουλευτής Φωτ. Πιπιλή, ενώ μαζί του θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα και ο Κ. Χατζηδάκης, αν και ο πρώην υπουργός δεν έχει δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του.

Στην Αχαΐα ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζεται από τον πρώην υφυπουργό Μιχ. Μπεκίρη, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται και παλαιότερα στελέχη του κόμματος, όπως οι Γ. Σούρλας, Κ. Σημαιοφορίδης, Αγγ. Μπρατάκος, Κ. Πυλαρινός και Αντ. Σγαρδέλης.

Την υποψηφιότητά του υποστηρίζουν επίσης η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου, ο πρώην βουλευτής Γρεβενών Τ. Κοψαχείλης, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασ. Κροκίδη, καθώς οι δήμαρχοι Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης, Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης, Καλλιθέας Δ. Καρναβός, Καλαμάτας Παν. Νίκας και Καστοριάς Αν. Αγγέλης.

Ο Απ. Τζιτζικώστας, αν και επιμένει να κρατά αποστάσεις από τον Αντ. Σαμαρά και να εμφανίζει την υποψηφιότητά ως... αντισυστημική, στο στενό επιτελείο των συνεργατών του βρίσκονται ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρ. Παπαμιμίκος, ο πρώην βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδης, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κ. Τσιμάρας, ο πρώην γεν. γραμματέας Ενημέρωσης Π. Λειβαδάς, ο επικοινωνιολόγος Γρ. Τσιμογιάννης, ο στενός φίλος του κ. Σαμαρά και πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Θαν. Σκορδάς, καθώς και η ευρωβουλευτής Ελ. Βόζενμπεργκ.

Την υποψηφιότητά του στηρίζουν επίσης η βουλευτής Β΄ Αθηνών Αν. Ασημακοπούλου, ο πρώην υπουργός Π. Παναγιωτόπουλος, ενώ κοντά του λέγεται ότι βρίσκεται και ο βουλευτής Α΄ Αθηνών Βασ. Κικίλιας (αν και ο ίδιος δεν έχει εκδηλώσει δημοσίως τις προτιμήσεις του), καθώς και ο πρώην βουλευτής της Β΄ Πειραιώς Αν. Νεράντζης.

Στη Θεσσαλονίκη στηρίζεται από την Ελ. Ράπτη, τους πρώην υφυπουργούς Γ. Ορφανό και Κ. Κιλτίδη, από τον καραμανλικό Σ. Αναστασιάδη, ενώ ο έτερος καραμανλικός Στ. Καλαφάτης αν και αρχικά εμφανιζόταν να τον στηρίζει, πληροφορίες τον φέρουν να «κοιτάζει» τώρα και προς την πλευρά Μεϊμαράκη. Στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα στηρίζουν οι Γ. Καρασμάνης και Δ. Σταμενίτης στην Πέλλα, ο Γ. Αντωνιάδης (Φλώρινα), ο Απ. Βεσυρόπουλος (Ημαθία), ο Γ. Γεωργαντάς (Κιλκίς), ο Γ. Κωνσταντόπουλος (Πιερία) και ο Αλ. Δερμεντζόπουλος στον Εβρο.

Στην Ηπειρο ο κ. Τζιτζικώστας στηρίζεται από τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, την αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη, τον πρώην υπουργό Στ. Καλογιάννη, από τον Γ. Στύλιο στην Αρτα, από τον Στ. Γιαννάκη στην Πρέβεζα, ενώ στη Θεσπρωτία συντάσσονται μαζί του ο βουλευτής Βασ. Γιόγιακας και ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Πιτούλης.

Στη Θεσσαλία υποστηρίζεται από τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Λιούτα, καθώς επίσης από τον Χρ. Μπουκώρο στη Μαγνησία και από τον Κ. Σκρέκα στα Τρίκαλα.

Στην Κεντρική Ελλάδα, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουν οι Σ. Κεδίκογλου και Κ. Μαρκόπουλος στην Εύβοια, οι Κ. Καραγκούνης και Μ. Σαλμάς στην Αιτωλοακαρνανία, ο δήμαρχος Λαμίας Γ. Κοτρωνιάς, ενώ στη Λέσβο έχει μαζί του τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου.

Στην Πελοπόννησο, τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας έχει την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη και την κόρης του Εύης Τατούλη που ήταν υποψήφια στην Αρκαδία, του Ανδρ. Κατσανιώτη, του Θαν. Νταβλούρου και της Ν. Ράγιου στην Αχαΐα, του Χρ. Δήμα και του Κ. Κόλλια στην Κορινθία, του Θαν. Δαβάκη στη Λακωνία και του Κ. Τζαβάρα στην Ηλεία.

Σε τελείως διαφορετικά ακροατήρια, τέλος, κινείται ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος έχοντας στη στήριξη του στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Γιώργου Μουρούτη, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη σύγκρουση του Απ. Τζιτζικώστα με τον πρώην πρωθυπουργό και να αποσπάσει, έστω την τελευταία στιγμή, τη στήριξη σαμαρικών βουλευτών και στελεχών που προέρχονται κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος. Μαζί του είναι φυσικά ο στενός του φίλος Θ. Πλεύρης, καθώς και ο πρώην βουλευτής Αλ. Μωραϊτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com