Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Στόχος το εξάμηνο για την αδειοδότηση των νέων επενδύσεων

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει τη γραφειοκρατία στον τομέα της αδειοδότησης των επενδύσεων και ιδιαίτερα των ξένων επενδύσεων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο 9ο Πολυσυνέδριο: «Καινοτομία και Ανάπτυξη- KA Business».«Δεν είναι δυνατόν ένας ξένος επενδυτής να περιμένει από ένα, έως τέσσερα χρόνια για να εγκριθεί μια επένδυση, αυτά είναι πρωτόγνωρα, παγκοσμίως. Εμείς επιδιώκουμε, αυτό τον χρόνο να τον κόψουμε σε έξι μήνες, μάλλον έως τους έξι μήνες. Και έξι μήνες -εάν σκεφτεί κανείς ότι κάποιες άλλες χώρες εγκρίνουν επενδύσεις σε ένα μήνα, ή δύο μήνες- πάλι και το εξάμηνο ηχεί ένας χρόνος μακρύς, αλλά ας φτάσουμε στο εξάμηνο και μετά μπορούμε να προσεγγίσουμε πολύ καλύτερους χρόνους» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, «το πρώτο ζητούμενο είναι να μειωθεί η γραφειοκρατία», αφού -όπως ανέφερε- όλοι διεθνείς οργανισμοί την αναγνωρίζουν ως τον πλέον καθοριστικό παράγοντα, ακόμη και από το φορολογικό καθεστώς, για την προσέλκυση επενδύσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, το γεγονός ότι «μόνο για τη χωροταξία απαιτούνται 17 άδειες». «Θα προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από όλη αυτή τη νομοθετική λαίλαπα των αδειοδοτήσεων, οι οποίες οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στον νόμο για τα fast- track, ο κ. Μάρδας σχολίασε ότι είναι «σε κάποια σημεία τόσο βαρύς πια, που έχει γίνει περισσότερο, slow- track». «Υποτίθεται ότι ήταν ο πιο σύγχρονος νόμος και ήδη αναθεωρήθηκε τρεις φορές για να φτάσει σε ένα επίπεδο» και πλέον «απέχει πολύ από το να θεωρείται fast- track» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com