Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Πόσο πληρώνεται η Περιστέρα Μπαζιάνα για να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Λίγα περισσότερα από 200 ευρώ το μήνα λαμβάνει η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα προκειμένου να διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, με βάση το σχετικό επίσημο έγγραφο, ο μισθός της κ. Μπαζιάνα για την περίοδο από 1/10/2015 έως τις 14/2/2016 ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.018,66 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό θα δοθεί και για το δεύτερο μισό του διδακτικού έτους, από τις 15/2/2016 έως και τις 30/6/2016. Δηλαδή τα χρήματα τα οποία λαμβάνει η κ. Μπαζιάνα είναι περίπου 226 ευρώ τον μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα είναι ανήκει στους χαμηλόμισθους καθηγητές της σχολής. Εξηγώντας στην εφημερίδα ο πρύτανης της σχολής Αντώνης Τουρλιδάκης αναφέρει ότι η κ. Μπαζιάνα αμείβεται με το 30% του μισθού που προβλέπεται για το έκτακτο διδακτικό προσωπικό, αφού η οργανική θέση της ως καθηγήτριας ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο νόμος προβλέπει πως όποιος εργάζεται για το Δημόσιο δεν παίρνει ολόκληρο τον μισθό που προβλέπεται για τους καθηγητές πανεπιστημίου.

«Το ποσό που παίρνει η κυρία Μπαζιάνα είναι πολύ χαμηλό και της το είχα πει από την αρχή, ωστόσο η ίδια θέλησε να διδάξει στη σχολή μας, προφανώς για να χτίσει τα θεμέλια για τη μελλοντική της ακαδημαϊκή καριέρα», δήλωσε ο κ. Τουρλιδάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com