Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

«Παραλύει» η χώρα την Πέμπτη

Εικοσιτετράωρο γενικό απεργιακό «λουκέτο» βάζουν την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και οι μικρομεσαίοι στην πρώτη, μετά τις εκλογές, «μετωπική» αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση για τα νέα μέτρα.



Παράλληλα με την απεργία - που αναμένεται να «παραλύσει» τη λειτουργία υπουργείων, εφοριών, σχολείων, νοσοκομείων, δήμων, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις μεταφορές, τα λιμάνια, επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, τις οικοδομές κ.α, - «κλειστό» θα είναι έως το μεσημέρι και το κέντρο της Αθήνας καθώς τα συνδικάτα θα οργανώσουν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας (στις 11 π.μ στην πλ. Κλαυθμώνος η ΓΣΕΕ και η ΑΣΔΕΥ, και στις 10.30 στην πλ. Ομόνοιας το ΠΑΜΕ) και πορεία στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια» ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζοντας «μητέρα των μαχών» τη γενική απεργία και τα συλλαλητήρια της 12ης Νοεμβρίου. «Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, όμως, οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται» υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ ενώ οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία θα προχωρήσουν και σε συμβολικές καταλήψεις εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει την κοινωνική ασφάλιση παρέχοντας εγγύηση μόνο για την καταβολή μιας εθνικής σύνταξης σε όλους.

Υγεία
«Λουκέτο» μπαίνει και στα νοσοκομεία, τα Κέντρα και τις μονάδες Υγείας ΠΕΔΥ ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το ΕΚΑΒ. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου και με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου καλεί τους γιατρούς των ΠΕΔΥ - ΚΥ την Παρασκευή 27/11 σε Πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 από τις 10 π.μ., μέχρι το πέρας του ωραρίου και συνάντηση - παράσταση στο Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό στις 1μ.μ., με αιτήματα:

1. Την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας(ΠΦΥ) που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών ΠΦΥ.

2. Αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Δέσμευση του υπουργείου Υγείας για αποπληρωμή των περικεκομμένων εφημεριών σε συγκεκριμένο χρόνο. Άρση του εμποδίου ένταξης των γιατρών των Κέντρων Υγείας στο 9% των πρόσθετων, προκειμένου να σταματήσει η «νόμιμη» απλήρωτη εργασία.

3. Διαμόρφωση άμεσα χάρτη υγείας όχι μόνο καταγραφής δομών, αλλά κυρίως των υγειονομικών αναγκών και στήριξης με στοχευμένες προσλήψεις ιατρών και προσωπικού.

4. Επαναφορά στα νοσοκομεία αναφοράς της μισθοδοσίας και του εφοδιασμού σε υλικό.

Μεταφορές
Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των συγκοινωνιών της Αθήνας και στον ΟΣΕ στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Ακινητοποιημένος θα παραμείνει και ο Προαστιακός και όλα τα δρομολόγια των τρένων όλο το 24ωρο, ενώ θα ανασταλούν και τα τελευταία βραδινά δρομολόγια την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου. Ακυρώσεις θα υπάρχουν και σε ορισμένα πρωινά δρομολόγια της Παρασκευής ενώ δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. Επίσης θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο - Πάτρα και αντιστρόφως την ημέρα της απεργίας.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. και από 4 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Tα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ δεν θα κινούνται από την έναρξη της βάρδιας (5:00 π.μ.) έως τις 9:00 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Τα οχήματα θα ξεκινήσουν να βγαίνουν από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ. και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 9:30 π.μ. Το βράδυ, θα ξεκινήσουν να αποσύρονται στα αμαξοστάσια από τις 8:00 μ.μ.

Εκπαίδευση
Στη γενική απεργία στις 12 Νοεμβρίου 2015 που έχει προκηρυχθεί, θα συμμετέχουν και οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης αλλά και οι δάσκαλοι μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Τη συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε και η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com