Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

To Facebook εργάζεται πάνω σε μία εφαρμογή που θα περιγράφει τις φωτογραφίες στους τυφλούς

Σε χθεσινή ανακοίνωση του Facebook έγινε γνωστό ότι εξελίσσουν μία τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης με την οποία θα μπορούν οι τυφλοί χρήστες του site να «βλέπουν» τις φωτογραφίες που υπάρχουν μέσα στο site



Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις που έχει κάνει το δραστήριο τελευταίο καιρό Facebook, σύμφωνα με την οποία κάνοντας χρήση μιας εξελιγμένης μορφής τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούν οι τυφλοί χρήστες του να βρίσκονται σε επαφή με τις φωτογραφίες που υπάρχουν μέσα στο site.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Μάρκ Ζούκεμπεργκ, η τεχνητή νοημοσύνη που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν, θα ανακαλύπτει στοιχεία της εκάστοτε φωτογραφίας και θα την περιγράφει αμέσως σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα με την όρασή τους. Με αυτόν τον τρόπο οι τυφλοί πλέον θα μπορούν να επικοινωνούν με τον κόσμο των εικόνων, με έναν τρόπο που δεν ήταν δυνατόν να γίνει μέχρι σήμερα.

Όπως δήλωσε ο Ζούκεμπεργκ η τεχνολογία αυτή είναι ακόμα σε πρώϊμο στάδιο, όμως τα πρώτα δείγματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, και δείχνουν πόσο χρήσιμη θα είναι αυτή η τεχνολογία στο μέλλον. Όπως μάλιστα εξηγεί ο υπεύθυνος του τμήματος τεχνητής νοημοσύνης του Facebook Yann Lecun «στο μέλλον θα μπορούμε να δώσουμε μία πλήρη περιγραφή μιας εικόνας. Προς το παρόν το σύστημά μας λειτουργεί στο εργαστήριο, και είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουμε να το εξελίξουμε σε εμπορική μορφή τα αμέσως προσεχή χρόνια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com