Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

«Κόλπα» με τις διακοπές ρεύματος: Επικαλούνται άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης για να γίνεται επανασύνδεση

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για ιδιοκτήτη ακινήτου που δήλωσε ότι χρήζει μηχανικής υποστήριξης όταν του κόπηκε η παροχή ρεύματος λόγω οφειλών, δίνουν κύκλοι της ΔΕΗ.



Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται από ελέγχους που έχουν γίνει, πολλοί είναι εκείνοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ζητούν επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος επικαλούμενοι δήθεν ότι υπάρχουν άτομα που έχουν ανάγκη από συγκεκριμένα μηχανήματα, κάτι που δεν ισχύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παροχή του ιδιοκτήτη που διαμαρτυρήθηκε ηλεκτροδοτεί ακίνητο (οικία) στην Αθήνα. Η ληξιπρόθεσμη οφειλή της παροχής ανέρχεται σε 2.443 ευρώ, σύμφωνα με τον τελευταίο λογαριασμό που εκδόθηκε στις 21.9.2015. Τελευταία καταβολή χρημάτων, της τάξεως των 160 ευρώ έγινε στις 4.4.2014. Ο συγκεκριμένος πελάτης ουδέποτε είχε καταθέσει αίτηση για να ενταχθεί στην κατηγορία ευάλωτων πελατών (ΚΟΤ), ούτε ποτέ είχε κατατεθεί έγγραφο από κανέναν που να μας ενημερώνει ότι στην οικία διαμένει άτομο που χρήζει μηχανικής υποστήριξης. Εξαιτίας της οφειλής στις 1.11.15 εκδόθηκε από το σύστημα εντολή απενεργοποίησης του μετρητή, και στις 4.11.2015 η εντολή υλοποιήθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Από τις 4.11.15 έως και τις 9.11.15 ο πελάτης δεν προέβη σε καμία ενέργεια, ούτε προσήλθε στα γραφεία της εταιρείας μας.

Στις 9.11.15 προσήλθε στο Κατάστημα της Αθήνας κύριος ο οποίος με εξουσιοδότηση από τον πατέρα του, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, υπέγραψε συμβόλαιο Προμήθειας στο όνομα του, καθώς ο διάδοχος -01 με τον οποίο φέρει το ίδιο Ονοματεπώνυμο, ήταν κατά δήλωσή του ο παππούς του ο οποίος έχει αποβιώσει. Ούτε κατά την υπογραφή συμβολαίου στο όνομά του ανέφερε ότι κατοικεί μαζί με άτομο που χρήζει μηχανικής υποστήριξης, ούτε κατέθεσε βέβαια ανάλογο έγγραφο από αρμόδια επιτροπή. Απλά ανέφερε ότι θα κάνει αίτηση για ΚΟΤ και ζήτησε σχετικές πληροφορίες.

Όπως προκύπτει η δήλωση στην οποία προέβη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα είναι αναληθής.

Από την ημέρα έναρξης των αποκοπών γίνονται διαμαρτυρίες οι οποίες έχουν κοινό χαρακτηριστικό ότι όλοι στα σπίτια τους υποστηρίζουν ότι έχουν άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης. Ειδικά την Παρασκευή 6.11.15, οι περισσότεροι οικιακοί πελάτες, στους οποίους είχε γίνει διακοπή λόγω χρέους, δήλωναν οι περισσότεροι αυτή την δικαιολογία για να επανασυνδεθεί το ρεύματα χωρίς να κάνουν ούτε διακανονισμό. Σε μια περίπτωση στην Κηφισιά μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε ότι δεν συνέτρεχε κανένας λόγος επανασύνδεσης, αφού δεν υπήρχε άτομο που να χρήζει μηχανικής υποστήριξης και ως εκ τούτου να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com