Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Να απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Μ. Λεμούσια εισηγείται ο εισαγγελέας

Την παραμονή του τέως γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, στις φυλακές, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, προτείνει εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Ο Μ. Λεμούσιας προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας την υπό όρον απόλυσή του από το κατάστημα κράτησης των Διαβατών, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, όπως προβλέπεται στο νέο «νόμο Παρασκευόπουλου», με τις ευεργετικές διατάξεις του οποίου αποφυλακίστηκε το περασμένο καλοκαίρι κι ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αφού προηγουμένως το ίδιο Συμβούλιο έκανε δεκτή ανάλογη αίτηση.

Όπως έγινε γνωστό, η αίτηση αποφυλάκισης, την οποία κατέθεσε πρόσφατα ο Μ. Λεμούσιας, συνοδεύεται από πιστοποίηση αναπηρίας 86% του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Κατά πληροφορίες, στην επιμέτρηση του ποσοστού ελήφθησαν υπ' όψιν μία σειρά από προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο έγκλειστος τέως γενικός γραμματέας, όπως καρδιάς (υποβλήθηκε σε επέμβαση αγγειοπλαστικής και τοποθέτηση στεντ), προβλήματα στο ισχίο, αλλά και ψυχολογικά, εξαιτίας της κράτησής του.

Στην πρόταση που υπέβαλε προς τους πλημμελειοδίκες η εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη, κρίνει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για την αποφυλάκισή του κι ως εκ τούτου εισηγείται την απόρριψη του αιτήματος.

Τον τελευταίο λόγο -πάντως- επί του συγκεκριμένου αιτήματος έχει το Δικαστικό Συμβούλιο που το επόμενο διάστημα θα εκδώσει βούλευμα.

Να σημειωθεί ότι ο Μ. Λεμούσιας παραμένει φυλακισμένος για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τον Ιούνιο του 2011, αρχικά στο πλαίσιο της προσωρινής κράτησης και εν συνεχεία ως κατάδικος. Από τις αρχές του έτους αιτήθηκε άλλες δύο φορές την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας, αλλά το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, ενώπιον του οποίου προσέφυγε τότε, αποφάσισε τη συνέχιση του εγκλεισμού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com