Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι έρχονται πλειστηριασμοί κατοικιών - Μάχη για να καλυφθεί το 60% των νοικοκυριών

Σκληρά είναι τα παζάρια του κουαρτέτου με την ελληνική κυβέρνηση ενώ ουσιαστικά η Αθήνα έχει 24 ώρες προκειμένου να κλείσει η συμφωνία και να επικυρωθεί η εκταμίευση της δόσης την Τρίτη.


Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς συνεχίζεται και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει σύντομα συμφωνία που θα αφορά τον νόμο Κατσέλη και τα επιχειρηματικά δάνεια.

Αυτό αναφέρει άτυπη ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:

1. Στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία σε ποσοστό που θα φτάνει στο 60%. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με αίτημα για να προστατευτεί ακόμη και πάνω από 85% των νοικοκυριών.

2. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να προστατευθούν νοικοκυριά που ήταν συνεπή στις υποχρεώσεις τους, σε μεγάλο ποσοστό, και σήμερα αδυνατούν να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις δόσεις τους. Θα πρέπει, βέβαια, να έχουν διάθεση συνεργασίας.

3. Μέτρα και κριτήρια θα υπάρξουν προκειμένου να μην προστατευτούν όσοι σκοπίμως, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

4. Θα μπει πλαφόν στον αριθμό των πλειστηριασμών που θα μπορεί να προχωρά η τράπεζα μέσα σ’ ένα χρόνο.

5. Θα υπάρχουν κριτήρια που θα αφορούν την αντικειμενική αξία της κατοικίας, το ετήσιο εισόδημα, ενώ δεν θα υπάρξει κανένα κριτήριο ένταξης στο νόμο Κατσέλη που θα αφορά τα συνολικά χρέη του δανειολήπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com