Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Εφορία: 13,5 δισ. ευρώ θα πληρώσουμε μέχρι το τέλος του έτους

Περίπου 13,5 δισ. ευρώ περιμένει να εισπράξει από τους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών ως το τέλος του έτους για να βγει ο λογαριασμός του φετινού προϋπολογισμού.




Μόνο για τα... υπόλοιπα του φόρου εισοδήματος, θα πρέπει να πληρώσουμε 2 δισ. ευρώ, άλλα 1,6 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στις δόσεις του ΕΝΦΙΑ ως το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ από τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών το υπουργείο Οικονομικών περιμένει πάνω από 7,6 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει και το επόμενο... κύμα φόρων που περιλαμβάνει:

Αυξήσεις στα Τέλη Κυκλοφορίας που πρέπει να εξοφληθούν ως το τέλος του έτους
Τη νέα φορολογική κλίμακα με αυξήσεις συντελεστών για μεσαία και υψηλότερα εισοδήματα, στην οποία θα ενσωματωθεί μάλιστα η έκτακτη εισφορά
Την αύξηση του φόρου εισοδήματος των αγροτών από το 13% στο 20% και
Αυξήσεις στο φόρο εισοδήματος από ενοίκια που πρέπει να αποδώσουν 200 εκατ. ευρώ.

Ακόμα και το αφορολόγητο δεν θα είναι πλέον απλή υπόθεση, καθώς όπως ξεκαθαρίζει ο Τρύφων Αλεξιάδης στην "Αυγή", θα αναγνωρίζεται μόνο για συναλλαγές με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημειώνει μεταξύ άλλων:

"Θα αρχίσουμε με εξαιρέσεις. Από μια ηλικία και άνω, για ειδικές περιοχές δύσκολης προσβασιμότητας, νησιά χωρίς ΑΤΜ κ.λπ. Αλλά θα έχουμε και δικλίδες ασφαλείας. Αν κάποιος έχει απλώς ένα εξοχικό σε νησί και δεν ζει εκεί, δεν θα είναι εύκολο να παρουσιάσει αποδείξεις ότι ζει στο νησί".

Πέρα από το "χτίσιμο" του αφορολογήτου με κάρτες, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει κίνητρα για συλλογή... ηλεκτρονικών αποδείξεων, όπως κληρώσεις χρηματικών ποσών αλλά και ακινήτων του Δημοσίου τα οποία απαλλάσσονται από τη φορολογία, ενώ για τις επιχειρήσεις θα λειτουργεί επαγγελματικός ακατάσχετος λογαριασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com