Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Σε πεδία μάχης μετατράπηκαν Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε πεδία μάχης μετατράπηκαν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις μαζικές πορείες που πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και φοιτητικοί σύλλογοι κατά των οικονομικών μέτρων που ψήφισε η Βουλή.




Στην Αθήνα, οι συγκρούσεις μεταξύ νεαρών του αντεξουσιαστικού χώρου και αστυνομικών, ξεκίνησαν όταν οι άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να τους αποκόψουν από την κεντρική πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και γρήγορα επεκτάθηκαν από την Ομόνοια μέχρι την Πανεπιστημίου και τα Εξάρχεια.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν μέχρι την πλατεία Εξαρχείων. Επί δύο ώρες στα γύρω στενά γινόταν "κλεφτοπόλεμος" μεταξύ νεαρών και αστυνομικών. Οι μεν πετούσαν πέτρες, μολότοφ και έκαιγαν κάδους απορριμμάτων, και οι δε "απαντούσαν" με δακρυγόνα και χημικά

Σοβαρά επεισόδια, που αμαύρωσαν την απεργιακή πορεία στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν ομάδες αναρχικών και αντεξουσιαστών.

Φορώντας κράνη, αλλά και μάσκες για την αποφυγή των δακρυγόνων, παρεισέφρησαν στον κύριο όγκο της πορείας του Εργατικού Κέντρου και άρχισαν να προκαλούν ζημιές.

Αρχικά, έβαλαν φωτιά σε δύο καφάο στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας. Ακολούθως, έσπασαν τις τζαμαρίες της Αγιορείτικης Εστίας και δύο καταστημάτων, στην Εγνατία και την Αριστοτέλους.

Η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά τις βίαιες ενέργειες, με αποτέλεσμα οι ομάδες των αντεξουσιαστών να δρουν χωρίς καμία αντίσταση.

Λίγη ώρα αργότερα, και ενώ συνέχιζαν το καταστροφικό τους έργο, η αστυνομία παρενέβη και κάνοντας χρήση χημικών τούς απώθησε.

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» είναι τα κεντρικά συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com