Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Η θυσία δεν θα πάει χαμένη»

Δέσμευση ότι η θυσία των Ελλήνων δεν θα πάει χαμένη απηύθυνε με δήλωσή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας: «Θα δώσουμε όλοι μαζί έναν μεγάλο αγώνα για να αλλάξουμε τη χώρα μας. Έτσι ώστε σε τρία χρόνια να έχουμε ανοίξει μια νέα σελίδα. Με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη».


Στη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για "καθημερινή μάχη σε όλα τα μέτωπα, εντός και εκτός της χώρας. Μια μάχη που αφορά πρώτα και πάνω απ΄ όλα τη διάσωση της χώρας, της οικονομίας μας".

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτηρίζει ως "πρωταρχικό καθήκον και προϋπόθεση για όλα τα άλλα" την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι άφησε πίσω της μια "μαύρη τρύπα αναξιοπιστίας που αποτελούσε απειλή για την ίδια τη χώρα".

"Καταβάλλουμε ως λαός βαρύ τίμημα για τις εγκληματικές επιλογές των προηγουμένων ετών. Αναγκαστήκαμε να λάβουμε αποφάσεις επώδυνες, που αδικούν πολλούς συμπολίτες μας. Αλλά θα ήταν ακόμη πιο άδικο να αφήσουμε τη χώρα μας ανυπεράσπιστη στις ορέξεις των κερδοσκόπων, αδύναμη να καταβάλει μισθούς και συντάξεις και να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα ταξίδια του στο εξωτερικό, καθώς και στην κοινή επιστολή του με το Νικολά Σαρκοζί, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προς την Ε.Ε. για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας, σημειώνοντας ότι "η Ελλάδα γίνεται ξανά συνδιαμορφωτής των εξελίξεων που αφορούν την ίδια αλλά και την Ευρώπη" και ότι "οι εταίροι μας αναγνωρίζουν τη βούλησή μας να διορθώσουμε τα του οίκου μας, αλλά αναγνωρίζουν επίσης πως η Ελλάδα δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί μόνη της στη μάχη κατά της διεθνούς κερδοσκοπίας".

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και "στα βαθύτερα αίτια που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση". "Αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους μας θέλω οι πολίτες να γνωρίζουν πως θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση να αλλάξουμε εκ βάθρων τα κακώς κείμενα. Το να βαφτίζονται δικαιοσύνη η σκανδαλώδης εύνοια, κεκτημένα τα προνόμια των λίγων και των συντεχνιών, δικαίωμα η περιφρόνηση του κοινωνικού συνόλου, πολιτισμός ο προκλητικός πλουτισμός, επιχειρηματικότητα το παρασιτικό κέρδος, μαγκιά η ασυλία και η φοροδιαφυγή. Δουλεύουμε για, και μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που εργάζεται σκληρά και δεν ανέχεται πια αυτά τα φαινόμενα.", τόνισε.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση της πατρίδας, με στέρεα βήματα, που απαιτούν τη συστράτευση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. "Εκεί στηριζόμαστε και πουθενά αλλού. Θέλω να διαβεβαιώσω τον κάθε Έλληνα, την κάθε Ελληνίδα, ότι οι κόποι μας αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο. Θα δώσουμε όλοι μαζί έναν μεγάλο αγώνα για να αλλάξουμε τη χώρα μας. Έτσι ώστε σε τρία χρόνια να έχουμε ανοίξει μια νέα σελίδα. Με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Για την αναβάθμιση της καθημερινής μας ζωής. Για την Ελλάδα των αξιών. Όσο δύσκολο κι αν είναι, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε. Και θα τα καταφέρουμε.", πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com