Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Σχέδιο για βοήθεια 25 δισ. ευρώ αποκαλύπτει ο Guardian

Τα μέλη της Ευρωζώνης ήλθαν σε οριστική συμφωνία για την παροχή οικονομική βοήθειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Guardian. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, το Βερολίνο υπέκυψε στις πιέσεις των υπόλοιπων κρατών και αποδέχθηκε το σχέδιο «συντονισμένης διμερούς βοηθείας» προς την Αθήνα.


Κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ανέφερε ότι το σχέδιο θα ενεργοποιηθεί στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να δανειστεί από την αγορά. Εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 25 δισ. ευρώ. Οι τελευταίες πινελιές στο σχέδιο αναμένεται να μπουν στη συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Δευτέρα.

Η πηγή του Guardian δήλωσε ότι οι διμερείς συνεισφορές (δηλαδή, μεταξύ κρατών - μελών της Ευρωζώνης) προς την Ελλάδα μπορεί να έχουν τη μορφή δανείων ή εγγυήσεων. Διευκρίνισε ότι η βοήθεια θα δοθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές συνθήκες και στην απαγόρευση διάσωσης ενός κράτους της Ευρωζώνης και να μην μπορεί να αμφισβητηθεί από τα δικαστήρια. Η Γερμανία ήρε τις επιφυλάξεις της και σύμφωνα με την εφημερίδα διαδραμάτισε καίριο ρόλο στις διαμόρφωση του τελικού σχεδίου.

Πληροφορίες για σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας δημοσίευσε νωρίτερα και η γαλλική "Le Monde"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com