Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το μεταναστευτικό

Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. στη Βουλή για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε επικίνδυνο το νομοσχέδιο. Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, κατηγόρησε τη Ν.Δ. για διαστρέβλωση και παραποίηση των διατάξεων του νομοσχεδίου.Το νομοσχέδιο καταψηφίζουν Ν.Δ και ΛΑΟΣ, «παρών» ψηφίζει το ΚΚΕ, ενώ υπέρ τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι πρόκειται για ολοκληρωμένο πακέτο με συγκεκριμένες διαδικασίες πολιτογράφησης και σημείωσε ότι καμία διάταξη δεν αφορά παράνομους μετανάστες και κανείς δεν νομιμοποιείται χωρίς χαρτιά.

Το νομοσχέδιο οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε επικίνδυνα αδιέξοδα υποστήριξε, από τη μεριά του, ο Αντώνης Σαμαράς και δεσμεύτηκε ότι η Ν.Δ. όταν έρθει στην διακυβέρνηση θα καταργήσει αυτό το νόμο. "Σε αυτή τη φάση των έντονων κλυδωνισμών", είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, "δίνετε την εντύπωση ότι προσπαθείτε να αλλάξετε το ελληνικό εκλογικό σώμα έστω και μόνο για τις δημοτικές εκλογές".

"Έωλη και αστήρικτη" χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών την αναφορά του κ. Σαμαρά για κατάργηση του νόμου αφού όπως είπε γνωρίζει πολύ καλά ότι όλες οι πολιτικές της κυβέρνησης συνιστούν έννομες ενέργειες που καλύπτονται από το Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, επανέλαβε την πρότασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι ήδη το κόμμα του έχει συγκεντρώσει 503.000 υπογραφές και στοχεύσει στο ένα εκατομμύριο, ενώ διευκρίνισε ότι παρότι στο θέμα της κρίσης ο ΛΑΟΣ είναι αρωγός στην προσπάθεια της κυβέρνησης, στο μεταναστευτικό είναι απέναντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com