Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ευρωπαϊκές επιφυλάξεις για τα ελληνικά μέτρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά ότι οι φορολογικές αυξήσεις, που αναμένεται να επιβληθούν στην Ελλάδα με σκοπό της μείωση του ελλείμματος, ενδεχομένως να μην αποφέρουν τα έσοδα που αναμένει η κυβέρνηση, αναφέρεται σε προσχέδιο έκθεσης, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Εκτιμάται, πάντως, ότι τα μέτρα θα είναι επαρκή για την επίτευξη του φετινού στόχου για τη μείωση του ελλείμματος.


Το ενδεχόμενο μειωμένων εσόδων από τα μέτρα στήριξης θα δυσχεράνει, πάντως, τις προσπάθειες του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για μείωση του ελλείμματος στο 8,7% του ΑΕΠ φέτος, από 12,7% το 2009.

Ενώ τα μέτρα λιτότητας, ύψους 4,8 δισ. ευρώ που θα ισχύσουν από τις 15 Μαρτίου "φαίνονται επαρκή για τη διασφάλιση των δημοσιονομικών στόχων του 2010", οι κίνδυνοι ότι οι αυξήσεις στους ΦΠΑ και τους φόρους των καυσίμων μπορεί να επιφέρουν λιγότερα έσοδα από ό,τι η κυβέρνηση έχει προβλέψει, παραμένουν, σύμφωνα με το προσχέδιο έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η έκθεση θα συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ σε τακτική συνεδρίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com