Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Τα μέτρα οδηγούν την αγορά σε αργό θάνατο εκτιμά ο Μ. Ζορπίδης

Τα νέα μέτρα περιορίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και οδηγούν την αγορά σε αργό θάνατο, εκτιμά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ενώ σε συνέντευξη Τύπου «μετέφερε» την οργή των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης για την «αιφνίδια», όπως είπε, «αύξηση ως και 15% των εισφορών που καλούνται να πληρώσουν στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)».


Ο κ. Ζορπίδης εμφανίστηκε ανήσυχος, ότι τα νέα μέτρα οδηγούν τη χώρα σε μια παρατεταμένη περίοδο ύφεσης.

Στο μεταξύ ερωτηθείς σχετικά με το θέμα του 14ου μισθού, ξεκαθάρισε πως η διοίκηση του Επιμελητηρίου "είναι κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο περικοπής του στον ιδιωτικό τομέα" και ότι "την ίδια θέση είχε και για τον δημόσιο τομέα".

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο των κυβερνητικών μέτρων αναρωτήθηκε: "πώς θα έχουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα χωρίς κατανάλωση και επενδύσεις;". Είπε ότι "για να πιάσουν τόπο οι θυσίες που ζητούνται από όλους μας πρέπει να συνοδευτούν από ένα αναπτυξιακό πακέτο" ενώ πρόσθεσε πως "κι αν κάποιοι τέλος πάντων καταστρέψανε τη χώρα, να πάνε στη φυλακή"

Εξέφρασε φόβο για κύμα νέων λουκέτων σε επιχειρήσεις και αύξηση της ανεργίας πάνω του 15% και ζήτησε από την Πολιτεία "πρόγραμμα, όχι για την πρόσληψη ανέργων αλλά για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας".

Απαριθμώντας τους παράγοντες που “στραγγαλίζουν” σήμερα την αγορά συμπεριέλαβε και την νέα αύξηση των διοδίων, και μάλιστα "την ώρα που τα Τέμπη είναι ακόμη κλειστά", ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη έδωσε έμφαση στις καθυστερήσεις στο έργο του μετρό και την αναστάτωση που προκαλεί στην αγορά.

"Ούτε το 2030 δεν πρόκειται να τελειώσει το μετρό έτσι όπως προχωράει το έργο", σχολίασε ο κ. Ζορπίδης, αναφέροντας ενδεικτικά πως "δεν γίνεται, ο εργολάβος αντί για όλο το 24ωρο, να δουλεύει 8ωρο και πενθήμερο…". Λίγο νωρίτερα είχε ενημερωτική συνάντηση με τον διευθυντή της Μετρό Θεσσαλονίκης της Αττικό Μετρό, Βαγγέλη Γαλούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com