Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Στο ΠΑΣΟΚ ρίχνει τις ευθύνες για το έλλειμμα ο Αντ. Σαμαράς

Διαχρονικές ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση της οικονομίας, επέρριψε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην Προσυνεδριακή Διάσκεψη Χαλκίδας για την Απασχόληση, την Κοινωνική Συνοχή και το Ασφαλιστικό.


Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για "ένα λαό που στέκει αποσβολωμένος και παρακολουθεί να καταρρέουν κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα που τα θεωρούσε δεδομένα εδώ και πολλά χρόνια" και πρόσθεσε: "Όταν τρομάζουν καθημερινά το λαό για να του επιβάλλουν τις πιο οδυνηρές θυσίες, δε είναι εύκολο να περάσει κανείς το μήνυμα ότι αυτός ο τόπος έχει μέλλον και μάλιστα λαμπρό".

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντα ότι "τα έκανε μούσκεμα και αντί να προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα, που κυρίως η ίδια δημιούργησε, ρίχνει όλο το φταίξιμο στη Νέα Δημοκρατία".

Ο Αντώνης Σαμαράς αναγνώρισε ότι και "η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διέπραξε σφάλματα", αλλά, όπως τόνισε "δεν έφτασε η Νέα Δημοκρατία το έλλειμμα στο 12,7%".

Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι "ματαίωσε εισπρακτικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, ενέγραψε δαπάνες που δεν είχαν προϋπολογιστεί, μετέθεσε έσοδα για την επόμενη χρονιά κι ανέβασε το έλλειμμα όσο ήθελε".

"Ασφαλώς είχε ξεφύγει το έλλειμμα από την προηγούμενη διακυβέρνηση. Όσο περίπου είχε ξεφύγει απ’ όλες τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις: Κάτι λιγότερο από έξι ποσοστιαίες μονάδες… Αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διέλυσε τον κρατικό μηχανισμό με την ολιγωρία της να μη διορίσει Γενικούς Γραμματείς επί μήνες, παρέλυσε τον εισπρακτικό μηχανισμό, χάλασε το «κλίμα» στην αγορά μιλώντας για επικείμενη χρεοκοπία και παρομοιάζοντας μόνη της την ελληνική οικονομία με… «Τιτανικό»! Τελικά, πέρα απ’ όλα τα άλλα, εκτόξευσε το έλλειμμα και με μεθόδους «δημιουργικής λογιστικής». Κι ύστερα αρνήθηκε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Και υπέστη την επίθεση των κερδοσκόπων. Τα υψηλά spreads δεν εμφανίστηκαν επί ημερών Νέας Δημοκρατίας. Προέκυψαν επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ. Ο πανάκριβος δανεισμός, πάνω από 6%, δεν έγινε επί Νέας Δημοκρατίας. Έγινε επί ΠΑΣΟΚ.", υποστήριξε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη ότι το κόμμα του δεν διστάζει να κάνει την αυτοκριτική του. "Κάνουμε και θα κάνουμε όπου και όσο χρειαστεί την αυτοκάθαρσή μας. Σήμερα δεν «χρωστάμε» σε κανένα, δεν φοβόμαστε τίποτε, όλα στο φως. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Δεν καλύπτουμε κανένα. Κι όταν λέμε κανένα, εννοούμε κανένα… Δεν φοβόμαστε την αλήθεια. Θέλουμε να βγει όλη η αλήθεια στο φως. Αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει την αλήθεια. Θέλει απλώς να αποσείσει τις δικές του ευθύνες.", επισήμανε.

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στην ακραία γραμμή του για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, δεσμευόμενος για ακόμη μία φορά να το καταργήσει σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία. Ακόμη υποστήριξε ότι "η πολιτική της κυβέρνησης εγκυμονεί εκρήξεις. Κι αυτό καθιστά ήδη το κλίμα ακόμα πιο βαρύ στην Ελλάδα". Δεσμεύτηκε δε, να δώσει άμεση προτεραιότητα σε μέτρα τόνωσης της αγοράς, τα οποία -όπως σημείωσε- από τώρα προωθεί και για τα οποία από τώρα πιέζει, καθώς και "να δώσει προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, μόλις επανέλθει στην εξουσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com