Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Αντιδρά ο δήμος Ασσήρου στο εργοστάσιο καύσης απορριμάτων στη Μαυροράχη

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταφεύγει ο δήμος Ασσήρου, κατά της απόφασης του Συνδέσμου ΟΤΑ μείζονος Θεσσαλονίκης, να κατασκευάσει εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης απορριμάτων μέσα στο ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων) Μαυροράχης.


"Έχουμε ξεκινήσει ήδη όλες τις νομικές διαδικασίες και την προσεχή Τρίτη θα συναντηθώ με τη γενική γραμματέα της Περιφέρειας Μαρία Λιονή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το θέμα της χωροθέτησης", δήλωσε ο δήμαρχος Ασσήρου Δημήτρης Ράβναλης.

Την απόφαση για τη χωροθέτηση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου ΟΤΑ, όπου μειοψήφησε ο δημάρχος της Ασσήρου, εκφράζοντας "την αντίθεση των κατοίκων της περιοχής".

Πριν από δέκα ημέρες, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ΟΤΑ συναντήθηκε στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Κώστα Μαθιουδάκη για το θέμα του περιφερειακού σχεδιασμού.

"Κατά τη συνάντηση αυτή πήραμε το πράσινο φως για τη χωροθέτηση του εργοστασίου δυτικού τομέα στη Μαυροράχη, αλλά και τη δημιουργία ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) και εργοστασίου ενεργειακής αξιοποίησης στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου", ξεκαθαρίζει απ την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Γιάννης Ζουρνάς.

* Στο μεταξύ, τα σκουπίδια έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, εντός και εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος, καθώς συνεχίζεται σήμερα και αύριο η απεργία των εργαζομένων στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Μαυροράχης. Με έκτακτη ανακοίνωσή του, ο δήμος Θεσσαλονίκης καλεί τους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους και διαβεβαιώνει ότι "οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία μέχρι τη λήξη των κινητοποιήσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com