Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

«Άθικτος ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα»

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η κατάργηση του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αποδίδει τη σχετική φημολογία σε εκτός πολιτικής κέντρα με επιρροές στο χώρο του Τύπου.


Το κυβερνητικό στέλεχος υπογράμμισε ότι αυτό το θέμα δεν έχει τεθεί ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων Επιτηρητών κατά τις δύο επισκέψεις στη χώρα μας. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δίνεται τόσος σεβασμός σε ακριτομυθίες παραγόντων εκτός πολιτικής» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του υφυπουργού Εργασίας Γ. Κουτρούμανη που διαβεβαίωσε ότι η περικοπή του 14ου μισθού θα ήταν καταστροφική για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας διότι τα δώρα συνεισφέρουν κατά 2 δις ευρώ στα ταμεία ετησίως. «Αποτέλεσμα θα ήταν να τιναχθεί στον αέρα το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης» δήλωσε ο υφυπουργός.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Λοβέρδος ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για το επικείμενο νομοσχέδιο για εργασιακά θέματα, επανέλαβε ότι θα φέρει άμεσα στη Βουλή ρύθμιση με την οποία θα διακόπτεται άμεσα η συνεργασία με τα ασφαλιστικά ταμεία για όσους φαρμακοποιούς συνταγογραφούν ανεξέλεγκτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com