Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Κινητοποίηση των επιχειρηματιών στα Τέμπη

Ζητώντας να ανοίξουν τα Τέμπη πριν το Πάσχα αλλά και να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα ενισχύσεων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το κλείσιμο της κοιλάδας, 150 περίπου επιχειρηματίες και φορείς τεσσάρων δήμων των ανατολικών παραλίων της Λάρισας και της Πιερίας, καθώς και της κοινότητας Αμπελακίων, απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος του σταθμού της Ραψάνης.


Ο αποκλεισμός κράτησε για 40 περίπου λεπτά της ώρας. Στη διάρκειά του ακινητοποιήθηκε για 5 λεπτά αμαξοστοιχία του προαστιακού σιδηροδρόμου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα, με τους διαμαρτυρόμενους να μοιράζουν φυλλάδια στους επιβάτες της. Πριν τη λήξη της διαμαρτυρίας, έκλεισαν συμβολικά και την εθνική οδό, με στόχο να στείλουν μήνυμα στον υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημ. Ρέππα να δεσμευτεί ότι τα Τέμπη θα ανοίξουν πριν το Πάσχα, όπως διαρρέεται μέσω διαφόρων δηλώσεων στον Τύπο.
Σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων ανέφεραν ότι περίπου 1000 επιχειρήσεις εκατέρωθεν των Τεμπών υφίστανται τις συνέπειες από το κλείσιμο της οδού, ενώ έχουν πληγεί και ολόκληρες περιοχές, όπως ο Πλαταμώνας, η Ραψάνη, ο Πυργετός, τα και Αμπελάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com