Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Αγοράζουμε το υποβρύχιο που «γέρνει» για να το ξαναπουλήσουμε!

Γέρνει - δεν γέρνει, η Ελλάδα θα το πάρει... για να το ξαναπουλήσει: ο λόγος για το «Παπανικολής», το υποβρύχιο τύπου 214 που έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία HDW στο Κίελο και όχι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ώς τώρα δεν είχε παραληφθεί λόγω δομικών προβλημάτων.


Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, έπειτα από σειρά συσκέψεων και το «πράσινο φως» προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της αρμόδιας κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής, του ΚΥΣΕΑ και της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, την Πέμπτη προβλέπεται να υπογραφεί η σχετική με τον Σκαραμαγκά και τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού σύμβαση πλαισίου μεταξύ της διοίκησης της Thyssen Krupp Α.G. και των κρατικών αρχών του Αμπου Ντάμπι (του νέου συνιδιοκτήτη των ναυπηγείων μέσω της εταιρείας Abu Dhabi Mar).

Μετά την επίμονη ελληνική άρνηση παραλαβής του υποβρυχίου, διερευνήθηκε η λύση πώλησής του από τους Γερμανούς. Ομως η τιμή, 300 εκατομμύρια ευρώ, δεν κρίθηκε συμφέρουσα από το ελληνικό Δημόσιο που επέλεξε τελικά να το παραλάβει και να το μεταπωλήσει το ίδιο, με τη μεσολάβηση της Abu Dhabi Mar.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com