Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Θ. Πάγκαλος: Η πόρτα εξόδου είναι ανοιχτή για τους διαφωνούντες

Συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσει η «σκληρή γραμμή» που εγκαινιάζει ο Θ. Πάγκαλος για τις μη ψύχραιμες φωνές και τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην εφημρίδα «Real News». Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δείχνει την πόρτα της εξόδου στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Χρ. Παπουτσή, αντιμετωπίζει με...συμπάθεια την αναδίπλωση του Κ. Σκανδαλίδη, ενώ κατηγορεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ως υποκινητή ταραχών και επεισοδίων.


"Όποιος διαφωνεί να μην παίρνει θέση ευθύνης", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος για την περίιπτωση Παπουτσή και την επίθεση που έκανε στον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη. O κ. Πάγκαλος καθιστά σαφές ότι αποτελεί πρόβλημα σε μία παράταξη να υπάρχουν δύο συμπεριφορές, "μία συμπεριφορά να αντιλαμβάνεται το μέγεθος των ευθυνών της και μία άλλη να προσπαθεί να αρέσει, δηλαδή να ανατιμετωπίζει τα γεγονότα με τρόπο ιδιοτελή και με την πρόθεση του εντυπωσιασμού".

"Ή θα είμαστε όλοι μαζί ή αν διαφωνούμε πλέον ριζικά δεν πρέπει να έχουμε θέσεη ευθύνης", σημειώνει απευθυνόμενος εμμέσως στον Χρήστο Παπουτσή. Προς...παραδειγματισμό μάλιστα παρέπεμψε στο 2001 όταν ο ίδιος διαφώνησε με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και όπως αναφέρει "πήγε σε ρήξη με τον πρωθυπουργό και το είπε ανοιχτά"/

Για τον Κ. Σκανδαλίδη, που επίσης διαφώνησε με την οικονιμική στρατηγική της κυβέρνησης, φαίνεται να εκτιμά ότι ως πιο ψύχραιμος έσωσε την παρτίδα την τελευταία στιγμή. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει χαρακτηριστικά: "Θα μείνω στη διάψευση, με ικανοποιεί... Ο Κώστας το...σακούλεψε το θέμα, όπως λέειο Ζαμπέτας".

Σφοδρή επίεθση στον Αλέξη Τσίπρα

Οξύτατη και άμεση είναι η κριτική που ασκεί στον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τονίζει για τον Αλέξη Τσίπρα και τη στάση του στα συλαλλητήρια: "Οργανώνει τις επιθέσεις.Παριστάνει τον εκπρόσδωπο του κοινοβουλευτικού κόμματος μέσα στη Βουλή και βγαίνει έξω και τίθεται επικεφαλής διαδηλώσεων, που περιλαμβάνουν εξωκοινοβουλευτικά στοιχεία, τα οποία δεν σέβονται ούτε τους θεσμούς, ούτε τις αξίες αυτού του τόπου, ούτε τα σύμβολα. Αλλά είναι υπέρ της διάλυσης των πάντων".Σχολιάζοντας δε την κριτική Τσίπρα στη στήριξη που παρέχει ο Γ. Καρατζαφέρης στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα σημειώνει ότι "δεν είναι σοβαρός πολιτικός.Κάνει επιλεκτική χρήση για να πει εξυπνάδες".

Κρτική όμως ασκεί ο Θ. Πάγκαλος και στον Μανόλη Γλέζο, καταλογίζοντας εμμέσως στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ότι "υπακούει" στις σύγχρονες "φιλοπολεμικές" τακτικές του ΣΥΝ. Κληθείς να σχολιάσει τον τραυματισμό του Μανόλη Γλέζου στο πανεργατικό συλαλλητήριο κάνει λόγο για ένα ατυχές περιστατικό αλλά σημειώνει με νόημα: "Τί δουλειά είχε να επιτεθεί στη φρουρά του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα προτιμούσα να προστατεύσει τον εαυτό του και τη συμβολική αξία που έχει η προσωπικότητά του από τέτοιου είδους ενέργειες. Ίσως δεν κάνει και τις καλύτερες παρέες".

Ταυτόχρονα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτηρίζει υποκρητική τη συναίνεση που επικαλείται η Ν.Δ και σημειώνει ότι υπονομεύει την κυβέρνηση, μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα σε "συμμαχία" με το ΚΚΕ, ενώ διαβεβαιώνει ότι το κλίμα στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι κλίμα συνεργασίας και συνευθύνης.

Κάποιοι εκτιμούν ότι τα σαφή μηνύματα του Θ. Πάγκαλου, κατά των διαφωνούντων με την κυβερντητική πολιτική στο ΠΑΣΟΚ, ίσως και να προιδεάζουν για τη σκληρή γραμμή που αναμένεται να ακολουθήσει ο κ. Παπανδρέου από εδώ και στο εξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com