Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Λύση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα ζητά ο δήμος Λαγκαδά

Λύση «εδώ και τώρα» για τα συγκοινωνιακά προβλήματα της περιοχής του ζητά ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, με επιστολή του προς το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χάρη Τσιόκα.


Τονίζει ότι "η πρόχειρη και εσπευσμένη επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στην περιοχή του δήμου Λαγκαδά το 2003, είχε σαν αποτέλεσμα την καθημερινή και μόνιμη ταλαιπωρία των πολιτών που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για την μετακίνησή τους από και προς το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, καθώς ο πολίτης θα πρέπει να αλλάξει τρία λεωφορεία για να φτάσει στον προορισμό του".

Σύμφωνα με το δήμαρχο, το αποτέλεσμα είναι εδώ και χρόνια να απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ο τρόπος μετακίνησης με τα αστικά λεωφορεία και να είναι αναγκασμένοι οι περισσότεροι πολίτες να χρησιμοποιούν τα ΙΧ αυτοκίνητά τους για την καθημερινή μετακίνηση από και προς το πολεοδομικό συγκρότημα. "Οι συνέπειες είναι ν' αυξάνονται τα καθημερινά έξοδα, να δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα στην είσοδο της Θεσσαλονίκης από την οδό Λαγκαδά και όλα αυτά σε μια εποχή που τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα έπρεπε να παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο για την καθημερινή μετακίνηση των εργαζομένων με καθοριστικές συνέπειες στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος".

Ο δήμος Λαγκαδά "πίεσε" και κατάφερε να εκπονηθεί συγκοινωνιακή μελέτη από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), σύμφωνα με την οποία, όλες οι νέες γραμμές επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας καταλήγουν στον Λαγκαδά, όπου προτείνεται η δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης και η δημιουργία γραμμής κορμού προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, μέχρι σήμερα το έργο δεν έχει υλοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com