Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Έρχονται νέα πακέτα μέτρων

Ισχυρότερη ύφεση θα πλήξει την Ελλάδα το 2010 σύμφωνα με έκθεση που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις Βρυξέλλες και στην οποία καταγράφονται αναλυτικά όλα τα μέτρα που ήδη έχουν θεσπισθεί, αλλά και αναλαμβάνονται σαφείς δεσμεύσεις για θέσπιση πρόσθετων πακέτων φέτος και για τα επόμενα χρόνια.


Το κείμενο το οποίο υποχρεούται να δώσει η Ελλάδα βάσει όσων αποφασίστηκαν στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών (Εcofin) του Φεβρουαρίου, θα αξιολογηθεί αυτή την εβδομάδα από το επιτελείο του επιτρόπου Όλι Ρεν, με στόχο να αποφανθεί αν η Ελλάδα πήρε επαρκή μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.

Απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα (15-16 Μαρτίου) κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, η οποία θεωρείται αποφασιστικής σημασία για την εξέλιξη του σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι μόνο εξαιτίας της χειρότερης ύφεσης που γνώρισε η ελληνική οικονομία το 2009 (2%), η μείωση του ΑΕΠ θα είναι μεγαλύτερη φέτος κατά 0,9%.

Στα παραρτήματα της έκθεσης καταγράφεται αναλυτικά κάθε μέτρο που μέχρι στιγμής έχει ληφθεί, καθώς και το δημοσιονομικό του όφελος, αλλά και μεταρρυθμίσεις σε Ασφαλιστικό, σύστημα υγείας, κλειστά επαγγέλματα κτλ. που εξετάζει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com