Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων ζητά η Ν.Δ.

Την επίσπευση των διεργασιών για την απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης επιχείρησης ζήτησε ο τομεάρχης Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης. Κατέθεσε προτάσεις επί του θέματος.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε ότι κοινοτικός μέσος όρος για το διοικητικό κόστος ίδρυσης μιας επιχείρησης έχει οριστεί στα 830 ευρώ, ενώ, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το κόστος ξεπερνά τα 1366 ευρώ. Αντίστοιχα, ο μέσος όρος χρόνου ίδρυσης μιας εταιρίας σε κοινοτικό επίπεδο έχει ορισθεί στις 15 ημέρες, ενώ στην Ελλάδα είναι πάνω από 30 μέρες.

Το υπουργείο οικονομίας έχει προαναγγείλει την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η Ν.Δ. προτείνει, μεταξύ άλλων την αξιοποίηση του νέου Ηλεκτρονικού Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Όσον αφορά στην αναπτυξιακή δράση της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Ν.Δ. εκτίμησε ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να να μην οδηγούν τελικά στα επιθυμητά αποτελέσματα. Επισήμανε την ανάγκη τόνωσης της αγοράς και αξιοποίησης όλων των εργαλείων που διαθέτει η πολιτεία, καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία των καταναλωτών και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. "Η προσπάθεια, χωρίς καμιά αμφιβολία, είναι δύσκολη. Όμως, ως χώρα είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε", υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com