Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Α.Λοβέρδος: «Ή θα πετύχουμε, ή θα εξαφανιστούμε»

Σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα «βλέπει» να έρχονται από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής». Ταυτόχρονα στέλνει αυστηρά μηνύματα σε όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να διαφοροποιηθούν από την κυβερνητική πολιτική.


"Τη Δεευτέρα περιμένουμε σημαντικές αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο από την πλευρά της Ε.Ε", αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας επίσης ότι "η σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνβταξιοδότησης θα εφαρμοστεί αμέσως".

Για μία ακόμη φορά χαρακτηρίζει "παρανοϊκό σενάριο" την περικοπή του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαιώνει ότι θεμελειώνουν και θα θεμελιώσουν τα δικαιώματά τους έως το 2013 δεν πρόκειται να θιγούν από τις αλλαγές ακόμη και αν συνταξιοδοτηθούν στη συνέχεια. "Ήρθαμε για να αλλάξουμε το ασφαλιστικό σύστημα και όχι να αιφνιδιάσουμε τους ασφαλισμένους", δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα κάνει λόγο και για τα πρώτα επιτεύγματα της πολιτικής του νοικοκυρέματος. Όπως σημειώνει ο υπουργός σημειώθηκε αύξηση των εσόδων του ΙΚΑ το Φεβρουάριο κατά 2,4% σε σχέση με το 2009, ενώ η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 6% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010.

Μήνυμα στους... αντιφρονούντες

Αυστηρός εμφανίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης που με το να διαχωρίσζουν τη θέση τους από τα σκληρά μέτρα και να "πουλούν" ευαισθησία, επιχειρούν να πλασαριστούν καλύτερα μετά την υπέρβαση της κρίσης. "Για όλους εμάς που είμαστε στην κυβέρνηση, η τ'ύχη είναι κοινή.Ή θα πετύχουμε όλοι μαζί σώζοντας τη χώρα, ή η Ελλάδα θα καταρρεύσει και εμείς θα εξαφανιστούμε", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com